Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

philips 14pt138a проблем с видео сигнала
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 05, 2009 23:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Като за начало можеш да се запознаеш със схемата. Ето нещо ТУК

Без да съм лош пророк, но не ми се вярва някой да ти каже нещо по-конкретно на този етап. Ако поразгледаш форума, вероятно ще разбереш защо.

Последната промяна е направена от emil74 на Пон Окт 05, 2009 23:58; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
elektrik78
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 05, 2009 23:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти GOSHO.Мнението ти наистина ми помогна.Ако наистина знаеш нещо професионално по въпроса сподели.Няма смисъл да пълним форума. Confused
Да emil74 неопитните са нежелани тук.Да запознах се със схемата.Намерих и това
http://master-tv.com/article/tda8362/
което ме упъти донякъде.Надявям се дя успея.Благодаря всепак за помоща на тези които писаха смисленно във форума по темата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 06, 2009 8:57    Заглавие: Отговорете с цитат

От схемата вероятно ти е станало ясно, че има доста мерения с осцилоскоп, които трябва и да се направят, но и разтълкуват. Това беше първият ми шок, когато започнах да уча телевизионна техника. В началото още започнах да мисля, че знам на теория всичко. И се появи един възстар доцент, който просто ми показа една осцилограма-на табло, обясни къде е направено измерването и ме попита какво значи. На смутеното ми "ами не знам" ми обясни, че "тази работа е като докторската-всеки може да сложи слушалката и да слуша, ама само докторът знае какво означава шумът и да реши какво трябва да се прави после". Урок за цял живот.
Помагано е на доста по-неопитни хора. Просто някои видове дейности изискват определен минимум начални навици, преди да се започне "ровене". Това обикновено се постига под надзора на опитен човек. Иначе е безпредметно да се започва-дори с всички теоритични познания, които човек мисли, че има. Сега, примерно, ще ти направят ремонта "on-line"(което от принципни съоръжения не е практика в този форум), а утре?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 06, 2009 9:24    Заглавие: Отговорете с цитат

elektrik78 написа:
Да emil74 неопитните са нежелани тук.

Неопитните не са нежелани тук.Нежелани са хората,които им е изгоряло нещо и са решили че тук е онлайн-сервиз.Някъде да виждаш да пише тук на форума табела,че сме онлайн-сервиз Question
Щото аз явно съм кьорав и не виждам такава Confused
И кво и как ще го видиш тоя видеосигнал без осцилоскоп Question С пръстът може би Question
Нямаш елементарни познания от телевизионна техника.
Не знаеш дори елементарна терминология.
Цитат:
диагонални линии

Цитат:
когато засиля яркоста от ТХО-то.

Но всичкото отгоре нямаш елементарна грамотност-
Цитат:
осилване...оправлява....

Да не изреждам че са десетки...
Не познаваш елементите и ги наричаш погрешно.
Тръгнал си да ремонтираш не по пътя на елементарната логика,измерванията и познанията(като преди това прочетеш това-онова),ами по пътя на "урбулешкото" сменяне и "тука има тука нема".

И на всичкото отгоре имаш наглостта да коментираш мненията на хора дали били "смислени".И то на хора,до чието ниво преди да стигнеш има да изядеш доста хляб.
Е стига толкоз викам аз Exclamation Evil or Very Mad
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети