| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dobri_dojeee Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 12:54 Заглавие: Аналогов звук от РС на LCD |
|
|
Здравейте колеги, проблема ми е следния.ТВ. Samsung LE40a557 P2FXXH отзад на Тв.има вход HDMI2 и до него два чинча за анлогов сигнал аудио.Видео карта на РС е NV Geforce 8500GT от DVI на РС до тв. е със кабел има картина 1920-1080р обаче няма звук през чинчовете на тв. Пробвах всичко възможно дори и в сервизен режим на тв. влизах нищо не мога открия, стой си запушен по аудио.Помощ.Да го отварям ли да видя дали не са забравили да включат нещо вътре. _________________ Човек се учи цял живот |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 13:06 Заглавие: Re: Аналогов звук от РС на LCD |
|
|
Нали има други HDMI входове пробвай там!Доколкото ми е известно би трябвало да има настройка кой "видео" вход с кой "аудио" да работи на едно поне на повечето съм виждал..А за отварянето мисля, че е краен варянт.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 13:07 Заглавие: |
|
|
| Другия край на кабела с чинчовете на LINE OUT на звуковата карта ли е включен? И правилно ли е конфигуриран изхода на звуковата, че някои могат да се конфигурират от Windows-а по различен начин. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 13:20 Заглавие: |
|
|
Не пипай телевизора .На компа трябва да имаш HDMI изход за да ти върви и звука.На телевизора единствено от потребителското меню трябва да си пуснеш звука. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 13:23 Заглавие: |
|
|
Не е задължително да има HDMI на компа... При мен на единия е вързано DVI->HDMI, и от sound картата към единия audio вход на тv то Работи си отлично. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 13:37 Заглавие: |
|
|
Говорим когато всичко трябва да върви по един кабел .Предполагам че човека за това пита.Иначе варианти много. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 14:11 Заглавие: |
|
|
Дам извинявам се..Само да вметна че тогава се изисква едно кабелче от дъното към видеокартата  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 14:25 Заглавие: |
|
|
Не сте разбрали не върви по един кабел ,единия кабл е DVI - HDMI само видео другия е 3,5 стеро жак към 2 чинча аудио.Производителя на тв. е направил на HDMI 2 вход допълнителни чинчове за аналогов аудио сигнал обаче не сработва, всичко възможно съм опитал не става а дори в книжката пише че, точно за това са тези камбанки сложени.Тв. стой запушен въпреки че, има картина.Дали да не го отворя да видя дали не са забравили нещо, из много форуми има същия проблем и с други марки Тв. и няма никъде адекватно обяснение на проблема смених три вида кабели преходници, пробвах в другите входове.През РС входа има аудио обаче там 1080 - 1920 не може да изкара и там вхдо аудио е през 3,5 жак. _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 14:46 Заглавие: |
|
|
В менюто би трябвало да има да избереш от къде да идва аудио потока HDMI/AUX(чинчовете)/Аuto. Или няма ?! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 14:53 Заглавие: |
|
|
Няма такова нещо.  _________________ Човек се учи цял живот |
|