| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 07, 2009 23:27 Заглавие: SATA към IDE |
|
|
реших да сменям дъното на стария компютър,но възникна за мен едно проблемче.Имам два хард диска и две оптични устройства,но на новото дъно има един IDE конектор.Двата диска ще ги вържа на IDE-то,но няма къде да вържа двете оптични.В нета видях,че има някакви преходници от SATA към IDE.Та въпросчето ми е ,възможно ли е това упражнение ,и дали ще работят корекно оптичните устройства? _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 08, 2009 0:58 Заглавие: |
|
|
Купи си бърз голям хард и не се занимавай с глупости. И без това цените им никакви. Преточи старите и остави най-много единия. Същото и за оптичните чекръци - едно стига. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Окт 08, 2009 1:03 Заглавие: |
|
|
Имам такъв преходник който пристигна с едно от дъната което ползвах по това време на прехода към SATA.За HDD работеше но на CD така и неможах да го подкарам.. Незнам каква марка беше но дъното си беше ABIT NF7-S ( то дори от тогава още работи нон стоп ) _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 08, 2009 1:25 Заглавие: |
|
|
Най-лесното за което, се сещам е да сложиш RAID контролер на PCI слот. На този контролер ще свържеш хардовете. На останалия свободен IDE конектор слагаш оптиките. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 08, 2009 8:20 Заглавие: |
|
|
благодаря,за отговорите,лека и спорна работа _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
|