|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Чет Окт 08, 2009 8:01 Заглавие: |
|
|
Неее!
Лошото е ,че имам и аз такъв проблем  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fugata Активен потребител

Регистриран на: 10 Авг 2006 Мнения: 72 Местожителство: около Монтана
|
Пуснато на: Чет Окт 08, 2009 10:03 Заглавие: |
|
|
| ivan76 написа: | | Вдига за момент захранване и спира... |
Захранване, или високо? Ако е второто, на колектора на крайния, формата на импулса?
R618 - 270k и C626 - 47mf по тази схема - смяна, имал съм такъв случай (при руснаците намерих решението)...
... по това което е дал emoome, R6016 , R6017 , C6026. |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 08, 2009 11:12 Заглавие: |
|
|
Предполагам че няма да е тхо-преди година и малко съм му сменял тхо и процесор-за сега нямам резултат от ремонта  |
|
|
 |
fugata Активен потребител

Регистриран на: 10 Авг 2006 Мнения: 72 Местожителство: около Монтана
|
Пуснато на: Пет Окт 09, 2009 9:28 Заглавие: |
|
|
Извинявам се, ама ти подхвърлиха няколко идеи, на нито една не отговори конкретно, какво си правил и какъв е резултата.
Зададох ти два въпроса - имам чувството че въобще и не си ги прочел. Дефекта смятам че заслужава да се "разчопли"...
Да може и ТХО да е, но:
| emoome написа: |
Фатката е да установи (докаже) повреда преди тая врътка. Посочете му верен път към това как да се справи... |
Само така тази тема, може да бъде полезна в бъдеще, спестявайки на някой ненужни разходи.
Мразя да пиша на дълго и на широко, освен когато пускам тема, защото се старая да дам повече подробности.
Както казах, имал съм подобен дефект, да намерих решението при братушките, но после се опитах да си обясня за себе си:
"Как аджеба действа това ОЦП детект и къде сбърках за да се справя сам"?...
Може и да не съм си направил правилните изводи, затова ще опиша защо зададох двата въпроса. Ако разсъждавам грешно, ще съм благодарен някой да ме поправи и ми каже точно къде греша.
За мен има разлика от - "вдига високо" и "вдига захранване". Така и не ми стана ясно до сега, какво точно вдига...
... ама ако няма хор.импулси, както казваш, най-вероятно е само захранване.
Ако приемем, че схемичката ОЦП работи коректно, следва въпросът - от къде взима сигнал да се сработи и от какво е породен този сигнал? Отговор - от R656 - 0,47 ома , поради претоварване във веригата +В и по-голям пад върху него...
- Ако вдига захранване + високо и сработва - хор. импулси си ги има за определен момент, но сработва от повишено +В, ТХО...
- Ако вдига захранване, но има утечка във веригата (най-често ми се е случвало колектор-емитер на крайния), и да има импулси, едва ли ще вдигне високо.
Еми ако е първото, дай база-емитер на крайният на късо и се опитай да премериш колко е +В. Ако е второто - свали го тоз транзистор, или поне колектора разкачи и виж за утечка. Ако излезе че има,... след тази интервенция:
| ivan76 написа: | | Скъсих релето за стенбая-захранването тръгна... |
... може профилактично и R656 да премериш.
Смятам че допускаш грешка и тук:
| ivan76 написа: | | ...при разпоен колектор на Q604-ефекта е същия... |
пак идея:
| emoome написа: | ...Ако и за момент на колектора на Q6003 нивото се вдигне телевизора ще премине в st.b....
|
... виж тази червена стрелка нагоре, къде води, за какво служи. Ако беше само да отпушва транзистора, едва ли щеше да ходи на някъде.
Преди да пожелая "Успех", само да вмъкна, че шасито е:
състав - TDA9394 , MSP3410G , ей така за протокола, че аз когато търся, търся за всички думи.  |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 09, 2009 13:21 Заглавие: |
|
|
| Благодаря много за мненията-просто ми се натрупа доста работа и засега съм го оставил да "почине"-при подновяване на борбата ще пиша за резултата |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 24, 2009 8:55 Заглавие: |
|
|
| Автогола е най големия дефект-оказа се че процесора с който пробвах също е дефектен-а неговия дава 30 ома на 66 крак към маса и забива захранването-клиента се отказа-благодаря на всички за помощта |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|