| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 09, 2009 21:05 Заглавие: Хладилник Мраз трака и не изстудява |
|
|
Здравеите!
На мой приятели хладилникът им Мраз (като го гледам на око е 150 литра) не изстудява и много трака. Като се включи в контакта или въобще не тръгва (не трака) или почва да трака яко и след малко се изключва. Премерих компресора - пусковата и работната намотка ги има, но няма как да се провери за къси съединения. Пусковото реле почва да свети като се пусне хладилника и то май само когато се включи и трака. Май нищо не успях да обясня. Ако някой е разбрал обяснението ми, може ли да ми даде съвет къде да търся повредата?
Направи ми впечатление и това, че паралелно на два от трите извода на компесора има една бобина, която има съпротивление около 0,1 ома. Изводите са двата, към които не е вързано пусковото реле, тоест май на работната намотка. Нещо като го чета сега много ме съмнява да е така, но... Някакви идей като цяло? Много ще съм благодарен за добри съвети. Поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 09, 2009 21:18 Заглавие: |
|
|
Ако не си се занимавал с това досега - най добре е да се насочиш към сервиз. _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 09, 2009 22:02 Заглавие: |
|
|
| ами аз се занимавам с електроника и разбирам от електричество. Обяснението ми е малко като на неразбираш, но разбирам. |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 09, 2009 22:29 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Пусковото реле почва да свети като се пусне хладилника | Какво ще рече това???  _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 09, 2009 22:34 Заглавие: |
|
|
Това там ти е стартовото реле. Като стартира и не е врътнал двигателя на компресора, през работната намотка и последователно свързаната с нея бобина минава голям ток, който привлича котвата и тя дава контакт за пусковата намотка. Като завърти компресора тока намалява, контакта се отделя и остава само работната намотка. В едни други двигатели например имаше центробежен изключвател. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
kableman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 10, 2009 8:08 Заглавие: |
|
|
Вероятно тракането е от самото моторче вътре.То е окачено на пружини.Може да има счупена или откачена пружина, или някаква друга механична задръжка която затормозва,и от там големия ток. Нещата отиват към смяна агрегат,смяна на филтър,и зареждане с фреон.Има агрегати втора ръка в Варна близо до Жп гара 35-40 лв. _________________ Похвалени ще бъдат чистите по сърце. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 10, 2009 9:27 Заглавие: |
|
|
Според мен смяната на компресора ,пълненето с фреон и т.н си е чиста загуба на време .Аз бих отишъл и бих си купил един нов хладилник,както и направих .В къщи стария си работеше съвсем нормално но се беше поразбил двигателя на компресора и много шумеше , беше изнервящо . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|