| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nikigada Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 11, 2009 22:49 Заглавие: Soft start за колекторен електродвигател! |
|
|
Здравейте трябва ми схема за меко пускане на колекторен двигател с мощност до 2 - 2.5 квт. По възможност схемката да е макс изчистена с цел да може да се вгражда в различни по конструкция машини - бормашини, ъглошлайфи, циркуляри и т.н. И не на последно място да е достатъчно надеждна.
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 12, 2009 12:32 Заглавие: |
|
|
| Правил съм , но е с микроконтролер , оптотриак и триак . Захранва се с трансформаторче .Като цяло е обемиста и не е удобна за вграждане , но ти решаваш . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 12, 2009 21:18 Заглавие: |
|
|
Трябва ми нещо изчистено, днес видях в един ъглошлайф Райдер такъв модул беше с размери приблизително 3х4х1 см ще проверя в сервиза им дали не го продават отделно.
Благодаря! |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 13, 2009 7:36 Заглавие: |
|
|
ти сигурен ли си че става въпрос за мек старт а не само за регулатор на обороти? _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 13, 2009 12:01 Заглавие: |
|
|
Определено е мек старт няма регулиране на обороти става въпрос за ъглошлайф Райдер даже го пробвах. Кутийката беше залята заедно с Ал. радиатор от едната страна няма как да се свали схемата!
Поздрави! |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 13, 2009 13:55 Заглавие: |
|
|
| Разглобявал съм soft start на някаква италианска фирма за осветителни джаджи ( май RELKO ). Решено е с триак и някакъв PIC .Беше сравнително малко , залято със смола и изгоряло по захранване .Захранването му беше безтрансформаторно - кондензатор , резистор и ценер . Е това не им харесвам на тези готовите ( освен цената де ).ога да ти дам схемата , но нямам сорса . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 13, 2009 13:58 Заглавие: |
|
|
Ще проверя дали продават готови в сервиза и тогава ако не стане ще звънкам!
Благодаря! |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 13, 2009 16:07 Заглавие: |
|
|
като цяло устройството не е сложно
в страницата на Microchip има доста писано по темата и сорсове за димери. Например
http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/91094A.pdf
Но какъв е старт рампа - колко е времето за мек старт, от какъв ъгъл започваш. Тези параметри сигурно за различните мотори са различни...
А като цяло ако искате да произвеждате, трябва да знаете, че професионално правене на платка струва над 50 лв. (еднократни разходи за шаблони + изработка)
Проектиране на платка над 50 лв.
Писане на софтуер над 100 лв.
Измисляне изобщо на решението да речем за тази сложност 50лв.
Лепене, правене на прототип оживяване части и т.н.
Ако сте сериозен и предвиждате да продавате бройки от това изделие се обърнете към фирма да ви го направи, но ако става въпрос за 10 - 20 бройки не знам... _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |
|