| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 15, 2009 7:30 Заглавие: |
|
|
Може да пробваш монитора на друг компютър или с друга видео карта. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 15, 2009 8:26 Заглавие: |
|
|
| Най-вероятно "OSD" е във видео чипа и трябва да се провери цялата верига на цветовете (от кабела до входа на видео усилвателя). Там има и едни малки керамични кондензаторчета... |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 15, 2009 8:30 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Абе [b]Пепи...............! |
Пампоров май и ти не четеш какво съм написал ,а аз съм написал да се презапоят ЧИПОВЕТЕ. На тази платка на кинескопа няма само видеоусилвател,там става цялата преработка на видеосигнала идващ от видеокартата .Лошите спойки на видеоусливателя са основна болест на този модел но и другите два чипа страдат от същото.Нека човека да свали ламаринката ,да презапои ВСИЧКИ интегрални схеми на тази платка.Ако не се появи синия цвят от ВИДЕОКАРТАТА а не от менюто/той идва по два пътя-от проца и от видеокартата/и след това да вземе осцилоскопа и да тръгне от синята жичка дето идва от компа и да кара нататък.Друг път няма .
Между другото това е един много добър монитор ,може би единствено оцелял от инвазията на LCD мониторите и ми седи всеки ден пред очите в работата.На него си работя там и те уверявам че му знам и кътните зъби. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 15, 2009 8:39 Заглавие: |
|
|
Пепи, така да бъде, не ми се сърди, в 6 сутринта какво може да се очаква...  |
|
|
 |
bombe Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 15, 2009 8:59 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съветите, ще мина с "електрожена" по платката да прецапам чиповете и като го пробвам после ще ви кажа какво е станало
Благодарности на всички презапоих 3-те чипа и мониторчето светна нормално
п.п. Евала, страшни сте !!! |
|
|
 |
|