|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ilia girov Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 15, 2009 18:00 Заглавие: Телевизор NOKIA ,хоризонтална черта. |
|
|
Телевизора е с шаси ICC7. Състав TEA2261,TA8659,TDA8178FS,TDA4950 и др. Първо беше пробил транзистора на хор. развивка S2000. След подмяната му тв.заработи но транзистора нагряваше доста а и хор. размер беше растегнат и крив, не се регулираше. захранването 154v.към ТХО, в норма. На TDA4950 6кр.12v. а трябва да е23v. Извадих я, включих телевизора и започна одисеята, хоризонтална черта.Оказа се че има и пробив между LG08/1 и LG08/2.Смених TDA8178FS с TDA8170 направих нужните промени проверих R,C,D. Няма импулси от TA8659 31 кр.смених и нея пак също. Гледам схемата и не виждам обратна връзка между tda 8178fs и ta8659 или немога да я видя.Защо няма импулси на 31кр.Двата транзистора между двети схеми също ги проверих.
След препинателен знак като точка, запетайка и т.н. се слага интервал
Модел няма ли си този телевизор? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 15, 2009 18:46 Заглавие: |
|
|
Импулси трябва да си имаш.Независимо дали работи или не крайното стъпало.Иначе доработка с TDA8170 там мисля че не съм правил.Що не си направи стандартната с STV9379FA ценера и резистора?Между другото от доста време имам на склад и нови TDA8178FS,за който не му се правят добработки.
Друга причина може да е скъсана жица горе където са запоени на самата отклонителна система-те са едножилни и при ремонт е много често ивление някоя да се скърши от много подмятане на шасито.Но импулси пак трябваше да си имаш.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ilia girov Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 15, 2009 19:36 Заглавие: |
|
|
Г-н Божилов,на 31кр.на TA8659 има 0v. и няма импулси,проводниците за връзка са едножилни с ОС лесно се късат. Но съм ги проверил,намотката на ОС е 9ом. TA8659 я смених без резултат, Предполагам, че като съм свалил TDA4950 и при пробив на двети бобини е скочила искричка между 5 и 6 крак на същата но къде е ударила....
Вземам си бележка за интервала. Паднал е етикета за модела затова несъм го упоменал. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 16, 2009 1:05 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | доработка с TDA8170 там мисля че не съм правил. | И аз не съм правил, щото (освен доработката) с буква F и без буква F не се заменят, ама човека се е хванал здраво и може да успее  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|