Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за LG LCD монитор
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 13, 2009 7:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Въпросът ми е такъв.Как мога да си настроя мониторът да влиза в Sleep Mode, след като си загася компютъра?

А какво става, когато си изключиш компютъра? Картината ли остава или имаш OSD "No Signal" ,примерно?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 13, 2009 8:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако монитора не "заспива" след изключване на компютъра, значи драйверите нямат нищо общо. Доста от сега продаваните TFT монитори вървят без драйвери и си работят ОК. Иначе LG-та колкото съм инсталирал, им дават диск с драйвери, но мисля, че не в тях е проблема.
ProstiO
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 14, 2009 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

mteddy, ми дава ми "Check the signal cable", a относно драивърите, качвам ги и то точно тези които трябва да се качат, и дори след инсталацята на новият Windows пак не гасне. Идея вече намам защо, не че е много голям проблем да натисна едно копче но...
Върнете се в началото
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Сря Окт 14, 2009 23:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Едва ли ще е от това , но има кабели нови ,май от Пасат ги взимах с който се получаваше подобен ефект.
Върнете се в началото
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2009 7:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
ми дава ми "Check the signal cable"

А когато изключиш(измъкнеш) видео кабела, без да гасиш компютъра, пак ли е така? Сподели и как се държи индикацията(светодиода).
Върнете се в началото
ProstiO
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2009 10:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Дори когато извадя кабела от монитора ми дава "check signal cable".В упътването на монитора пише че когато угасне LED индикацията трябва да "Flicking".Но само веднаж когато си загасих компютъра мигна за секунда в зелено(а попринцип е червено), и пак се пусна.
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2009 11:18    Заглавие: Отговорете с цитат

"Check signal cable" - така трябва да си излиза при липса на сигнал, независимо дали заради изключен компютър, или невключен сигнален кабел.
ProstiO
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2009 19:52    Заглавие: Отговорете с цитат

ivankrivodol написа:
"Check signal cable" - така трябва да си излиза при липса на сигнал, независимо дали заради изключен компютър, или невключен сигнален кабел.

Значи това му е нормалният екран които трябва да ми показва, така ли да го разбирам
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2009 19:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Нормален, ако липсва сигнал. Освен това все пак трябва да угасне след звестно време - досега не съм срещал монитор (освен някои модели стари CRT), който да не гасне в StBy при липса на сигнал - това ако не се лъжа е едно от изискванията на някаква европейска директива за пестене на енергия. Не вярвам да има съвременен производител, който би си позволил да не я спази.
П.С. пичове, какъв час показва при вас форума - там дето пише кога е пуснато мнението - забелязвам, че при мен показва с 1 час назад (вместо 21.00 - 20.00) - досега не ми е направило впечатление такова разминаване...
Mario-G
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2009 20:13    Заглавие: Отговорете с цитат

ProstiO написа:
...В упътването на монитора пише че когато угасне LED индикацията трябва да "Flicking"...
Тоест трябва да мига. В менюто някъде мярнах една опция за тоя индикатор дали да се гаси след 15 сек. Провери какво става 15 сек. след като се изключи кабела, когато е активна тая опция. И според мен след известно време трябва да си мине в StBy и да изчезне надписа "Check signal cable".
P.S.: За тази опция става въпрос: или пробвай има ли промяна при Factory reset. Oтносно часа и часовата зона тук си има тема по въпроса.

Последната промяна е направена от Mario-G на Пет Окт 16, 2009 21:08; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети