Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Програматор Willem-не програмира!?-Решено
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2009 20:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за информацията.Мисля,че правилно чете-дъмпа в буфера е смислен и един и същ всеки път-за този чип от снимката.Интересното е,че като опитам да заредя вече сваления(собствения му) дъмп,който е във буфера си го зарежда после сравнява и казва,че всичко е ок.Лошото е,че аз искам да заредя друг дъмп а не успявам.Не иска да изтрие съдържанието-мисля,че там е заровено кучето.Пробвах и с размера -примерно 512Kb:8=64KB.Тоест опитвам с 64К.Процесора ми е нормален 1830Mhz.ELP очаквах да се включиш.Не мога да видя страна спойки на програматора,защото е залепен 4мм бял порест материал-предполагам умишлено.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2009 21:37    Заглавие: Отговорете с цитат

W27E512 нямам но ако ми попадне ще се пробвам и аз. Като каза за белия порест материял и моя е от там. Добре дошъл в клуба Smile Само дето моя е без зелен лак и беше по-евтин тогава Smile Но материяла върши работа, ако го сложиш върху някакви ножици без да искаш, примерно . Мъка е с програматорчето но е получава . Само пиковете ги пише идеално но с друг софтуер . Пробвай все пак с 29F002 да видим къде е грешката ? Може наистина да е в триенето. Имаш ли преходник DIP32 -PLCC32, че повече такива се намират.
37VF040 или F020 го имаше май в новите вестелски шасита , но не съм го пробвал с уилема защото е на 3,3 волта и ме е страх да не го прецакам в работещо шаси .
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2009 22:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето какво ми изпратиха а трябваше да са 3бр.Както и да е.Левия така се води PLCC32.Май MC34063A не работи както трябва.Разлепих вече подложката и ще търся повреда.Нещо тези напрежения 12.5v 15v 21v 25v не ми се получават имам 5v на изхода на 34063А и в режим на триене.
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2009 22:41    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз имам 3 броя за флашове, но TSOP48 го прецаках отдавна . Тази втората я имам в друга разновидност без транзистора , и отделно имам FirmwareHUB . Възможно е това PLCC32 да е някакво комплексно решение за двете .
На катода на диода до MC34063 колко волта имаш при програмиране ? Утре съм в сервиза ще премеря и аз по моя какво има ако се наложи. Имах му някъде и схемата на това PCB3 .
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 17, 2009 0:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще съм ти благодарен за помоща.Ако имаш Skype прати ми го да се свържем утре по някое време.Мисля да приключим темата,че стана дълга а проблема май е хардуерен.Ето какво измерих.Май нямам програмиращо напрежение.

Проблема се оказва в преобразувателя-с външно напрежение заработи.
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 17, 2009 11:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам постоянно напрежение 12,70 волта на този диод. Независимо програмира ли се или не с програматора в момента .
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 19, 2009 21:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиша отново в темата,защото мисля,че ще е полезно.Програматора е оправен-имаше лоша спойка на SMD резистор до MC34063A.По-важното е, че новия софтуер 098D10 подържа и SPI-Flash паметите 25XX.Много от производителите вече се насочиха към тях а проблеми не липсват.Има ги в DVD,монитори и т.н.

Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Окт 20, 2009 18:54    Заглавие: Отговорете с цитат

А с твоята платка работи ли това ,защото си мисля ,че само по новите версии програматори от PCB4.5 нагоре го поддържат ?
Върнете се в началото
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 20, 2009 19:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей ELP.Ами това си е с моята платка-снимал съм как прави проверка след като е програмирал паметта.Други памети не съм пробвал,но дори и само SPI да работят пак ми е достатъчно.Добре ето цялата снимка.Няма манипулации.

Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Окт 20, 2009 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ,вярвам ти ,значи би трябвало и със старата ми платка да работи ,че аз специално си взех PCB50 ,защото мислех че с PCB3 не работи. Иначе SPI памети и в сат ресивърите вече ползват ,преди месец записвах една 016 на Willema и става !
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети