| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Selina1961 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 20:00 Заглавие: Помогнете да си свържа автоматичната перална |
|
|
| Здравейте. Не разбирам нищо от електроника, но мисля, че все ще се намери някой, който да ми помогне. Значи проблемът е такъв: Липсва водоисточник под постоянно налягане. Пералната е марка Wirpool и ще се подава вода от електопомпа. Тъй като не е целесъобразно тя да работи постоянно, за да подава вода, значи трябва и да се изключва от време на време. Разбрах, че съществува някакво реле, което се поставя между котактния ключ на ел.помпата и пералната, който регулира спирането и пускането на водната помпа според нуждите на пералната. Днес обиколих всички възможни магазини за ел.техника и В и К в града ми и никой не можа да ми каже какво устройство трябва да поставя. Ако някой има идея по проблема ми, нека да пише. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Carl_Cox Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 20:13 Заглавие: |
|
|
с хидрофор ли си?или тази помпа ще е само за пералнята? _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 20:16 Заглавие: |
|
|
А дали не е далеч по-разумно и лесно вместо тези гимнастики да се ползва управлението на клапана за вода на входа на самата пералня
Когато пералнята ще се "налива" - този клапан се отваря и не виждам проблем да пуска и помпата (направено по подходящ начин разбира се). |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 20:17 Заглавие: |
|
|
| Проблема може да се реши ако успоредно на вентила за пълнене,се включи някакъв контактор който да управлява помпата,но сам(а) не можеш да го направиш след като не си наясно.Потърси компетентен човек от вашия град |
|
|
 |
Carl_Cox Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 20:18 Заглавие: |
|
|
точно така _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 20:19 Заглавие: |
|
|
Не, няма хидрофор, а помпата се ползва за всички нужди, пуска се от три различни места - зад къщата, пред къщата и от кухнята  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 20:23 Заглавие: |
|
|
Човека (или тя) , може да разбира от електротехника...
Ами, ако клапаните са повече от един?  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 20:25 Заглавие: |
|
|
| Мисля да споделя проблема със сервиза, който ми заверява гаранцията, надявам се да са наясно. Но се опасявам да не ми се върже много скъпо, щото на село съседите са свързали така както описах и казаха, че релето струва не повече от 7-8 лв. А техника може да ме одере поне с 50 лв само за посещението. Та затова поставих така въпроса... |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 20:28 Заглавие: |
|
|
| А гаранцията?Такава преработка не влиза в гаранционната подръжка,пък и при неправилно избрано реле може да имаш проблеми! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 20, 2009 20:32 Заглавие: |
|
|
Надявам се да влиза след монтаж от сервиз представител на фирмата, в противен случай няма да мога да ползвам пералната докато изтече гаранцията а тя е още 4 години. Проблемът е, че до момента живеех в града, а трябва да се преместя на село и се променят условията. |
|
|
 |
|