| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
FANI SIRAKOVA Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 13:51 Заглавие: Sharp- изключва |
|
|
Колеги SHARP модел СК2132КК1 вертикалата е LA7837 и със М52343SP.
При включване тръгва светодиода свети зелено,и след 5сек гасне.Не е вертикала,смених всички кондензатори около нея и двата стабилизатора 7808 и 7805 са здрави телевизора светне в черта и изключи.В първият момент имам нормално напрежение и после пада.Свалих и цокала на кинескопа ,като мислех че е нормално да потегли,но уви.Даите съвет! Поне да го накарам да не гасне ,явно включва защита!Нямам идея ,боря се 2 часа вече!
Забравих да кага ,че на М52343SP всички Vcc също падат на нея се подават на 2 места 8V и на 2 места 5V. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 14:06 Заглавие: |
|
|
Ако откачиш захранването на "вертикалата" от ТХО-то гасне ли?И намали ускорението да не резнеш луминифора на 2  |
|
|
 |
FANI SIRAKOVA Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 14:25 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | Ако откачиш захранването на "вертикалата" от ТХО-то гасне ли?И намали ускорението да не резнеш луминифора на 2  |
И да откачиш захранването е същото.А за кинескопа не се притеснявай жена съм ама не съм толко тъпа!
Намерих едно ключе Set up mode като го включа работи постоянно и при пипане с пръст разгъва малко . Даи идея сега! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 14:53 Заглавие: |
|
|
Би трябвало LA да си "говори " с видеопроцесора по 3 вериги.Едната е обратна връзка когато разгъне да даде инфо на процесора за да продължи да клати.Ако в първия момент той не получи този сигнал от LA той спира генератора за вертикално.Тази обратна връзка е някъде от изхода на LA през килоомово съпротивление към видеопроца.Потърси прекъснал резистор в тези вериги.Въпросния ключ ако е същия в едно DAEWO го бях бутнал без да искам и не можах да го разпъна 2 дни естествено бях сменил всичко и в един момент си помислих за него превключих го и ето ти вертикална Успех _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 14:56 Заглавие: |
|
|
Колежке два часа са нищо за телевизор SHARP.Аз по два месеца ги мъча и пак не стават.Сега за това ключе направо го дай на късо защото и то може да ти прави това нещо.А петте волта които захранват схемата не трябва да падат защото идват от захранването.Ако те падат тогава или захранването нещо прекъсва или пък схемата окъсява. Но всичко това отпада щом като с това ключе дето писа за него като го бутнеш работи.Давай тогава до довечера има време пък и дните станаха големи  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 15:17 Заглавие: |
|
|
| Много е вероятно и покрай синхропроцесора да има изсъхнал или пробил електролит.Задаващите генератори на ВО ползват високите и стабилизирани напрежения,например 33 волта за варикапа.Не мога да видя схемата на твоя модел,но огледай тези неща.И не съм искал ни най малко да те обидя,това е просто подсещане.Аз например съм разреждал кинескоп върху ламарината на видеото,на едно комби "AIWA" и това ми струваше три процесора,по 70 лв всеки.Понеже кабела на високото пречеше да се дръпне шасито......После се оказа че ламарината не била "маса" |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 17:53 Заглавие: |
|
|
Проверете за студени спойки на ТХО и конекторите.
Нямам идея за конкретния модел, но имах такъв случай с Дубайски AV стерео модел и правеше черта по подобен начин. |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 19:55 Заглавие: |
|
|
| провери 1кр. на LA7838 трябва да имаш 8-12в. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 20:20 Заглавие: |
|
|
| Ключето коети си намерила е за влизане в сервиз и по този начин шунтираш защитата от процесора погледна ли дали идва импулс за ВО с осцилоскопа и постоянно токовия режим на LA 7837 как е Успех |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 20:31 Заглавие: |
|
|
| провери омовите съпротивления във вторичните и особенно на 16в и електролита ,доста често изменят стойност.LA7837 не беше ли със собствен генератор. |
|
|
 |
|