| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
newmember Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 19:36 Заглавие: Обновяване на печка с 2 реотана ? |
|
|
Здравейте имам тази печка:
http://img27.imageshack.us/img27/8652/img9126t.jpg
Трябва да сложа ключ за работа на 1 или 2 реотана защото го няма и мислех дали може да се приспособи някакъв терморегулатор. Мисля, че мога да взема от една развалена печка която е като плоча и има регулатор някакъв. Но я кажете дали ще се получи по някакъв начин изобщо 
Последната промяна е направена от newmember на Пет Окт 23, 2009 21:15; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 20:02 Заглавие: |
|
|
Печката искаш да кажеш да я преработиш? МОДВАМ ми се струва някаква модерна дума Със сигурност може, но като гледам колко разбираш рискуваш да я МОДНЕШ, по начин застрашаващ здравето на теб и околните. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
bojitchko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 20:03 Заглавие: |
|
|
На тази печка не. Терморегулатор се слага на вентилаторните. Като я ползваш на един реотан няма да ти е нужен. Колко, мислиш, ще грее?!  |
|
|
 |
newmember Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 21:53 Заглавие: |
|
|
Добре, благодаря ви Затова питам първо не как става, а дали може и има ли смисъл. Естествено, че може, но явно с 1 реотан наистина няма да има смисъл да се регулира нещо повече. Само врътката ще оправя. Знаех си, че ако използвам думата "модване" някой ще каже, че е някаква новост. Но все пак се ползва от доста време за различни преработвания Колко разбирам аз или някой друг няма да коментираме, всеки си знае за себе си  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 22:03 Заглавие: |
|
|
//offtopic
Оня ден и аз си купих на мойта печка един кюнец от тия новите мод-ерните с четирите ребра.Да я модна.
E като тоя третия отдясно-
Не върви нали?Сам се сети защо!? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 22, 2009 23:44 Заглавие: |
|
|
Щом искаш да я "модваш" и сложи един регулатор на мощността с триак. Може към него и терморегулатор. Така ще си мени мощността плавно от 0 до 100%
Естесвено тоя мод върви със синьо луминисцентно осветление..
-------
Страшен ТУРБО кюнец. Колко коня вдига? |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 23, 2009 8:44 Заглавие: |
|
|
| grizzly написа: | ...Естесвено тоя мод върви със синьо луминисцентно осветление..
... | Сини неонки под печката....  |
|
|
 |
newmember Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 23, 2009 9:04 Заглавие: |
|
|
Не съм фен на тази част от "модванията" - светлинките
ЕДИТ:А какво трябваше да се сетя за новия кюнец? Та такива печки съм виждал да си ги продават с такива тръби. Защо да не върви?!? |
|
|
 |
Biser Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 23, 2009 13:14 Заглавие: |
|
|
Монтирай на стената в помещението един регулатор за подово отопление и включи към него с контакт или директно печката на два реотана. Ще се включва и изключва по зададената температура! Май може да се нарече и "тунинг"  _________________ Няма невъзможни неща! Важно е дали искаш да ги направиш! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 23, 2009 15:28 Заглавие: |
|
|
| newmember написа: | | Та такива печки съм виждал да си ги продават с такива тръби. Защо да не върви?!? |
Печката си "върви" идеално,даже в момента си грея ракия на нея .Но думата определено не върви за това за което е използвана.Нека си уважаваме езика.И без това има достатъчно много български думички за това което си решил да правиш.
Както и да е-нека темата да продължи по същество.
Въпреки че то какво ли и е и съществото-един ключ е предостатъчен-тя на един реотан,така или иначе ще изнемогва да стопли,та камо ли пък да се регулира.Малко ли ученически години съм изкарал с подобни чучела-една квартира 3х3м ги бях възкатерил две Елви една връз друга.Хем че Пловдив и зимата е мека... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|