| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 13:55 Заглавие: Re: Тьрся схема на вч усилвател с bfr 96 |
|
|
| biser4u написа: | | Идеята ми е описана в предишниа пост. |
И що си мислиш че някой е длъжен да знае какъв ти е "предишния пост"
И така да благоволиш да пишеш малко по-грамотно?Без правописна грешка на всяка дума  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 14:42 Заглавие: |
|
|
Ся какво съм правил аз http://pira.cz/entx1.htm
http://spicture.hit.bg/04Wsmall.jpg
мъчих се тука му слагах 2n3866 да изкарам един ват. Изгорих го и ся съм направил стъпало със... 2Т6551 има радиатор тип звездичка 3бр. И вентилатор от комп. захранване. По груби изчисления на светенето на товарната лампа изкарва около 1.3 W на 100 MHz на 28 V захранване. иначе на 18 волта няма и един ват но пък си прави 3 км беше много добър сигнала а и като се има в предвид че тука няма равно в търново и сам на първия етаж се наложи да го ловя на едно било. Иначе на 1.5-2 км в ниското нямаше грам сигнал.... Все пак пряка видимост нямам на никъде където съм ловил сигнала...
Та тука в те тая схема на чехите е така със BFR96 а аз лично бих препоръчал в изхода да сложиш BFR96S или дори мисля TS щото са до 100 mA вместо 75 |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 14:48 Заглавие: |
|
|
Тази долната платка с 2 та чипа... Стерео кодер ли е или PLL или друго.  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 15:08 Заглавие: |
|
|
Понеже темата е фундаментала, ето го предишния пост:
| biser4u написа: | | Един познат има на село овци(80) през дена пасат в балкана,а вечер ги тьрси по няколко часа за да ги прибере.Наскоро се сетих за една идея - пр. да поставим фм предавател на някоя овца,и така да ги намира по лесно.Основниат проблем идва от захранването(9в батериа издьржа 2- 3 дни..).Ако някои има идея или схема пр. трансмитер,които да издьржа поне седмица нека пише... | И още едно интересно мнение по въпроса: | Ditronix написа: | Набързо идея-GPS с 12V/7Ah акумулатор-поне седмица овцата е под контрол!А има и малки камерки,една такава ако се закачи-ще ги виждате дали пасат екологично и здравословно  | Според мен е добре пастира да си купи мобилен лаптоп, за да може да смята положението на стадото по формулата:
Където ρ е измереното разстояние до спътник i
xsi, ysi, zsi са координатите на спътник i
c е скоростта на светлината
ΔT е грешката на часовника в приемника
и x, y, z е позицията на oвцата  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 15:20 Заглавие: |
|
|
Ей със тия сателитни антени няма да имаш никакви проблеми.Окачваш по една такава антена на всяка овца и си готов.
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 17:05 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | | едно време имаше такъв спорт даже с приемници на 3,5 / 7 MHz. |
То и сега го има този спорт. Провежда се на 3.5 и 144 MHz. На жаргон му викат лов на лисици. Даже скоро в България имаше кръг от световно (или европейско) първенство. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 17:57 Заглавие: |
|
|
E може и сега да има аз просто от много години не съм се интересувал.. Иначе верно, че беше за лисиците... А та на този принцип няма ли да стане ?! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 23:04 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | Тази долната платка с 2 та чипа... Стерео кодер ли е или PLL или друго.  |
това е PLL модула със SAA1057 и PIC16F84A koйто е опроводен на универсална платка 1:1 със платката която е на сайта на pira.cz
Те във VRTP.RU също са писали доста за тоя модул там има и други модули, със дисплей дори. Даже показват, че има захват на честотата.
На мен този модул ми се струва, че бавно пренастройва честотата, особено ако трябва да я смъква. |
|
|
 |
|