Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Тьрся схема на вч усилвател с bfr 96
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 25, 2009 13:55    Заглавие: Re: Тьрся схема на вч усилвател с bfr 96 Отговорете с цитат

biser4u написа:
Идеята ми е описана в предишниа пост.

И що си мислиш че някой е длъжен да знае какъв ти е "предишния пост" Question
И така да благоволиш да пишеш малко по-грамотно?Без правописна грешка на всяка дума Question Evil or Very Mad
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Окт 25, 2009 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Ся какво съм правил аз http://pira.cz/entx1.htm
http://spicture.hit.bg/04Wsmall.jpg
мъчих се тука му слагах 2n3866 да изкарам един ват. Изгорих го и ся съм направил стъпало със... 2Т6551 има радиатор тип звездичка 3бр. И вентилатор от комп. захранване. По груби изчисления на светенето на товарната лампа изкарва около 1.3 W на 100 MHz на 28 V захранване. Smile иначе на 18 волта няма и един ват но пък си прави 3 км беше много добър сигнала а и като се има в предвид че тука няма равно в търново и сам на първия етаж се наложи да го ловя на едно било. Иначе на 1.5-2 км в ниското нямаше грам сигнал.... Все пак пряка видимост нямам на никъде където съм ловил сигнала...

Та тука в те тая схема на чехите е така със BFR96 а аз лично бих препоръчал в изхода да сложиш BFR96S или дори мисля TS щото са до 100 mA вместо 75
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Окт 25, 2009 14:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази долната платка с 2 та чипа... Стерео кодер ли е или PLL или друго. Smile
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 25, 2009 15:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже темата е фундаментала, ето го предишния пост:
biser4u написа:
Един познат има на село овци(80) през дена пасат в балкана,а вечер ги тьрси по няколко часа за да ги прибере.Наскоро се сетих за една идея - пр. да поставим фм предавател на някоя овца,и така да ги намира по лесно.Основниат проблем идва от захранването(9в батериа издьржа 2- 3 дни..).Ако някои има идея или схема пр. трансмитер,които да издьржа поне седмица нека пише...
И още едно интересно мнение по въпроса:
Ditronix написа:
Набързо идея-GPS с 12V/7Ah акумулатор-поне седмица овцата е под контрол!А има и малки камерки,една такава ако се закачи-ще ги виждате дали пасат екологично и здравословно Twisted Evil
Според мен е добре пастира да си купи мобилен лаптоп, за да може да смята положението на стадото по формулата:

Където ρ е измереното разстояние до спътник i
xsi, ysi, zsi са координатите на спътник i
c е скоростта на светлината
ΔT е грешката на часовника в приемника
и x, y, z е позицията на
oвцата Wink
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 25, 2009 15:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей със тия сателитни антени няма да имаш никакви проблеми.Окачваш по една такава антена на всяка овца и си готов.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Нед Окт 25, 2009 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
едно време имаше такъв спорт даже с приемници на 3,5 / 7 MHz.

То и сега го има този спорт. Провежда се на 3.5 и 144 MHz. На жаргон му викат лов на лисици. Даже скоро в България имаше кръг от световно (или европейско) първенство.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Окт 25, 2009 17:57    Заглавие: Отговорете с цитат

E може и сега да има аз просто от много години не съм се интересувал.. Иначе верно, че беше за лисиците... А та на този принцип няма ли да стане ?!
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Окт 25, 2009 23:04    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
Тази долната платка с 2 та чипа... Стерео кодер ли е или PLL или друго. Smile

това е PLL модула със SAA1057 и PIC16F84A koйто е опроводен на универсална платка 1:1 със платката която е на сайта на pira.cz
Те във VRTP.RU също са писали доста за тоя модул там има и други модули, със дисплей дори. Даже показват, че има захват на честотата.
На мен този модул ми се струва, че бавно пренастройва честотата, особено ако трябва да я смъква.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети