| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
todor943 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 17:27 Заглавие: Регулатор на волтаж и приложението му |
|
|
Здравейте,
този път имам да питам за схема на "увеличител" ( не съм сигурен дали така се казва, знам че го има по фотоапаратите за да увеличава волтажа за светкавицата ). Като използвам батерия по принцип волтажа намалява с разреждането. Аз обаче искам да ицедя батерията до краен предел, т.е волтажа да спадне рязко на края на разреждането, като така получавам постоянен волтаж през по-голямата част от разреждането. Искам да използвам такава схема за фар за велосипед, който смятам да направя. Ако има и по-добър начин съм отворен за предложения. Фара е от 6 светодиода от 3 вата , 700мА, две тройки, свързани успоредно. Искам светлината да не угасва бавно бавно ами чак на края.
Проблем ми е, че в Пловдив не мога да намеря добри светодиод, пък и без това 3 ватовите са скъпички. Целта ми е да постига нещо такова . Само че там се използват светодиоди който дават 210 лумена, докато в Викиват имат само по 80 лумена. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 17:58 Заглавие: |
|
|
Тодоре, вика се напрежение а не волтаж...ти кое отделение си завършил? _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
todor943 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 19:31 Заглавие: |
|
|
| 10 клас |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 22:34 Заглавие: |
|
|
| Такова нещо няма. Падат рязко само акумулаторните батерии. А от фар светкавица не става. Светкавицата е вид импулсна лампа, която изразходва енергия събрана в кондензатор за "нула време" , който за колко ще се зареди не се знае - в зависимост от захранвамето (примерно изтощени батерии). |
|
|
 |
todor943 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 0:00 Заглавие: |
|
|
Добре след като размислих се оказа, че ми трябват други неща. 1-во трябва ми регулатор за напрежението, защото използвам акумулатор, а те отиват и към 13-14 волта напълно заредени. Така може да си изгоря светодиодите. Значи ми трябва нещо коет да ограничава напрежението до 12 волта, но без да губи илзишъка в някой радиатор. Като се разтърсих намерих че на такова нещо на английски му се казва (switching voltage regulator) . Сега ми трябва схемичка на такова нещо.
2-ро чух че акумулаторите ако ги използваш след като паднат под 10.5 - 10 волта се повреждат. Трябва ми начин да ги изключа щом паднат до толкова.
Благодара предварително |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 13:31 Заглавие: |
|
|
| todor943 написа: | ..... Като се раЗтърсих намерих че на такова нещо на английски му се казва (switching voltage regulator) . Сега ми трябва схемичка на такова нещо.
...... |
Тук случайно намерих материали в които е описано за "switching voltage regulator"
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=288825#288825
успех! _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 14:22 Заглавие: |
|
|
| За 3 ватови LED с ток 750мА точно 34063 едва ли ,нещо от типа на LM2576 по би станало ,или има драйвери на Rohm в Комет BD9001 и BD9778 ,за 2А и напрежение от 7-35V. |
|
|
 |
|