| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dinko Опитен потребител

Регистриран на: 28 Ное 2005 Мнения: 603 Местожителство: СОФИЯ - СЛИВЕН
|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 13:32 Заглавие: LCD SHARP LC-37GA6E -ПРОБЛЕМ С ИНВЕРТОРА |
|
|
Колеги помагайте . Проблема е следния тв-то светва зелено светодиода излиза за секунда две картина но само около 15 см отляво и минава в стенд баи,след като откача (погледнато отзад (левия)куплунг на лампите остава да работи но картината която се вижда е както писах около 15 см като постепенно потъмнява надясно.Ясно че проблема е във инверторите .в смисъл че високото напрежение е (ниско).Лошото е че не открих повредени елементи,кондензаторите съм сменил ,освен два които са по 820нано на 400волта .(на мерене показват по 796),има си 400волта на помпата.В случая търся схема или някакъв жокер. _________________ 0882 077 996 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 13:52 Заглавие: |
|
|
Прегледай самите лампи.Пусни ги една по една с външен инвертор и ако можеш гледай какъв ток консумират.Сигурно една от тях е дала фира и дърпа голям ток ,когато почнат да се изтощават започва да им се дига тока.Може и всичките да са поизтощени.Аз бих започнал от тях. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
dinko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 15:18 Заглавие: |
|
|
Проблема не е в лампите (пробвани са поотделно).Инвертора е направен от един импулсен траф който захранва други 9 двойки трансформатори за лампите ,просто според мен захранването няма мощност. _________________ 0882 077 996 |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 11:24 Заглавие: |
|
|
| Тук има възможност за елиминиране на защитата ERROR LAMP на инвертора и по такъв начин може да се локализира дефекта а не е изключено той да не е изобщо в инвертора. При изключен от щепсела тв. се натискат бут. V- и P+ едновременно, заддържат се и се включва тв. от щепсела. Бутоните се задържат до светването на екрана. Ако след това тв. не премине в ST.BY. , може да се предполага, че проблема е в инвертора или лампите. Не си писал какви напрежения измерваш на OZ9611 и най вече на изв. 1 , 3, 5. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 12:23 Заглавие: |
|
|
Качих документацията.
LC-26GA6E, LC-26BV6E, LC-32GA6E, LC-32BV6E, LC-37GA6E |
|
|
 |
dinko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 16:23 Заглавие: |
|
|
Значи след процедурата описана от ggg3 телевизора си остана в работно положение.(преди това бях настроил програмите и говора си остана -демек не премина в стенд баи.Но и лампите изобщо не се опитаха да светнат,напреженията все още не съм измерил . _________________ 0882 077 996 |
|
|
 |
|