|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 17:48 Заглавие: И GLOBUL почнаха да си правят каквото си искат... |
|
|
Миналия месец както обикновено отивам да си плащам сметката ( 20ти 24ти като дата ). И там един ми заявява, че трябвало да подпиша нов договор тъй като съм на безсрочен и ако не го направя щели те да ми го преподпишат за 1 година но без право на преференции от към безплатни минути и някой друг телефон по-евтино. И аз викам добре то се е видяло, че ще прави нов договор.. поне аз да си го набия да не им правя удоволствието на тях. Та според новия договор имам 400мин към 10 номера, 120мин към ВСИЧКИ оператори, освен това и с/у 5 лева си пуснах 25мегабайта предплатен GPRS трафик тъй като ми се налага от време на време. Всичко много добре.. взех и още един телефон ( тъй като имах нужда от 3 ти ). Но какво се получава аз преподписвам на 23то число и би трябвало системата да не ми даде тия минути, а да прейзчисли колко минути се падат за 3 дена и да ми ги извади който съм съгласен но то това се падат не повече от 10 мин... за 3 дена. Обаче аз на 16 ти другия месец забелязвам, че сметката ми яко разсте на тая карта, а имам още поне 30% безплатни минути, не съм пращал sms-и,имам 50% свободен GPRS трафик.. е добре от къде идват тия надписвания? : Обаждам се на номер 123 там ме държаха на изчакване 10 мин и накрая ми казаха, че било от това дето не съм преподписал на 20 ти ами по късно ( аз тогава не се сещах на коя дата точно е преподписан) и викам добре приятен ден и затворих. Тоя нещо ме взе за канарче - гледам после датата 23ти е за 3 дена да са ми дали над 50% по малко минути-многоо странно. И човека каза, че от новия месец който е пълен нямало да има такива проблеми!!! Да ама не... Ето копие от сайта им :
24 Октомври, 04:30 2,26 лв.
22 Октомври, 21:00 1,77 лв.
21 Октомври, 19:30 1,04 лв.
В този интервал не е говорено почти!Няма пратени смс си, няма ползван GPRS трафик.Което е говорено е само в групата... и 2 - 3 обаждания на 123 което се таксува по 2,4стотинки независимо от времетраенето... Което да е максимум 10 стотинки както и да го смятаме..
след промяната от 1,77 на 2,26 вече ми кипна съвсем не заради тия 50 стотинки ами просто е много ЦИГАНСКИ номер.. и в 05:00 пак им званя..... след което останах потресен . Момчето ми каза, че трябва да се обадя след 09:00 тъй като през това време на денонощието нямали достъп до системата явно сърварите спят по това време и да не ги събудим да взема да се обадя по-късно... Обадих се по-късно и се оказа още по-голяма лудница... тъй като бях пратил смс на номер "500" за оная тъпата игра... и сега като аз получа от системата смс с въпрос ми го отчитала на мойта сметка!! Викам моля я пак ми обясни, че нещо не разбрах и тя пак ми казва като те ми пратят смс аз плащам както и аз като пратя пак аз плащам! Питам как да спра играта... и тя ми казва : "С БЕЗПЛАТЕН смс на номер 500 със съдържание STOP". Така и направих и след 1 час като си проверих пак сметката ми е взело 1лев без ддс ??? . За БЕЗПЛАТНИЯ СМС.. Мислех пак да им званя ама щях мноооооооооооооооооооого да ги напсувам.....
п.п. ЕЕ тия направо..................
25 Октомври, 23:30 - 3,32 лв.
26 Октомври, 02:30ч. - 3,66 лв.
Не е говорено никъде !!!!!! и им се обаждам и мацката ми казва " Ми неможем да ви отговорим" _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 18:37 Заглавие: |
|
|
Ами питай,бе човек!Тия са най-големите кожодери в момента!Че са лъжци-това си от началото!Още залъгалки има в договора ти-не мисли,че всичко си прозрял!Когато лятото наближи да изтича договора на нашата група,се скъсаха да пращат съобщения за подновяване.При същите условия,но за 2 (две!) години!Опит за заробване!80 минути към всички оператори и 300 минути в групата за 26.60.А ВИВАТЕЛ предложиха същите 80 минути към всички мрежи и напълно безплатно и неограничени по време разговори в групата за...14.40!!!Има-няма за два пъти по-малко пари!Взехме сертификат за преносимост на номерата и го подадохме във ВИВА.Докато траеше процедурата,византийците скочиха с ново "предложение"-100 минути към всички мрежи и "за пръв път-напълно безплатни разговори без ограничение във времето" в групата!Шашнах се.Отидох в офиса на ГЛОБУЛ-имам позната там и я питам:"Къде е уловката"?Мадамата се усмихна и ми вика:"Ами в тези 100 минути докато се изчерпят влизат АБСОЛЮТНО всички разговори-и тези в групата ви"!Зави ми се свят!Жена ми говори с децата (съответно и те с нея) по половн час и повече!И така след 2-3 разговора помежду им 100-те минути се изчерпват,плащаш си от там нататък за останалите разговори,а в групата вече си приказвай на воля!Бах ти изродите!Сега сме на ВИВА и за тези няколко месеца сметката за петте телефона,които ползваме падна наполовина!Това е историята за ГЛОБУЛ!После разбрах и дивотията с едни предплатени карти,дето може да се говори "безплатно" с един номер,когато ти свалят 2 кинта от кредита-всеки месец.Ама дали си заявил такъв номер-няма значение-имаш ли 2 кинта кредит-вземат ти ги,а ти ако искаш приказвай!Бях купил няколко такива карти за алармени системи,от които по необясним начин парите изчезваха.Разбрах го месеци по-късно!е на това хората му викат "византийски номера"!!! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 18:53 Заглавие: |
|
|
Да.. и аз имам 10 тина карти от тия с по 2 та лева.. Поне се натрупват за другия месец Но те не са ми спешни обаче тази която е една от картите на сметка която имам ... просто много ме нервират.. Да не говоря какво става с безплатните минути!А пък кредитния ми лимит бе вдигнат от 50 на 125лева! И питам защо? Отговова е - за мое удобство...Викам да ви таковам в таковата! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 15:26 Заглавие: |
|
|
"Ами в тези 100 минути докато се изчерпят влизат АБСОЛЮТНО всички разговори-и тези в групата ви"
За кой точно тарифен план става въпрос, колега? За фирми или физически лица?
И на мен ми настръхна косата, когато прочетох това! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 17:43 Заглавие: |
|
|
За фирми!Мръсници!А бе още като ми казаха цената-14,40 за 100 минути към всички мрежи се ошашавих!За седмица-от 26,60 за 80 минути изведнъж-драстичен скок надолу Добре,че попитах! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 18:44 Заглавие: |
|
|
Гадове!
А едно време им се носеше славата на по-коректни от Mtel! |
|
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 9:49 Заглавие: |
|
|
| Аз пък съм доволен от Глобул - вече 5-та година съм към тях и не съм имал никакви проблеми.Имам и карта на Мтел,там също нямам проблеми.Преди години Мтел изобщо не бяха коректни,но сега виждам,че поне в някои аспекти са се пооправили.А картата ми към Глобул е корпоративна,ползваме големи отстъпки и досега още не съм ги хващал в измама! |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 12:52 Заглавие: |
|
|
И аз ползвам корпоративна карта и досега не съм имал проблеми (да не чува рогатия) .
| Цитат: | | и досега още не съм ги хващал в измама! |
Току що имах наглоста да си разгледам фактурата от миналия месец и там някъде ми се хили един таксуван SMS , такова нещо не съм писал с години. Разглеждайки справката виждам това:
14/10/2009 18:14:57 359895005 УДС 0.12 лв.
А това е получен SMS . Е все пак сумата е нищожна АМА ЗА ПОЛУЧЕН SMS  |
|
|
 |
ARTU Активен потребител

Регистриран на: 10 Юни 2006 Мнения: 88 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 14:41 Заглавие: |
|
|
Вече тета година услужливо ми напомнят Глобул, че договорът ми е изтекъл. В началото даже си носех копие от него, в което пише, че при изтичане на едногодишният срок, за който е сключен, договорът се продължава безсрочно при същите условия. Успяли да наплашат жената, че ще ме включат на друга тарифа пи изтичане на договора, но питах момъка в офиса как ще стане това, след като не съм подписвал анекс или нов договор, което той не можа да обясни.
Лично за мен Глобул са по-малкото зло - бил съм и при Ментел и имам впечатления от Вивател... Един от основните им проблеми е това, че в офисите или в магазините нямат никаква идея за това, което пише в сайта им, или се правят на ударени. Наскоро се занимавахме два дни за да пуснем подробна разпечатка в сайта им. Там си пише, че се отива в най-близкия офис и се попълва заявление. В офиса (и близкия и далечния) обаче не бяха и чували такова нещо. |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 15:33 Заглавие: |
|
|
| dobrin_67 написа: | Току що имах наглоста да си разгледам фактурата от миналия месец и там някъде ми се хили един таксуван SMS , такова нещо не съм писал с години. Разглеждайки справката виждам това:
14/10/2009 18:14:57 359895005 УДС 0.12 лв.
А това е получен SMS . Е все пак сумата е нищожна АМА ЗА ПОЛУЧЕН SMS  |
Нищожна, ама като таксуват 100000 души с толкова, става доста прилична.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|