|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 18:43 Заглавие: |
|
|
Някои от разликите, между шасито и схемата на К40, която все "ни" се ще да е отговарящата.
- Кр. 2 на TDA---> директно към маса
- Кр. 3 ---> към ОБ. Както казах, няма RC група, към същия извод.
- Плочка с 6 диода- не виждам.
- Ценер 6106 и рез. 3106- липсват на шасито.
- 2104--->47 микро.
- нискоомните резистори са два, а не три, както е по схемата. Което си е никакъв проблем, но само за уточнение.
Оригиналният 2125 е 1000 микро! Това, което се вижда на снимката, е кондера, който аз съм сложил. Писах, че съм ги сменил!
По стъпалото не е пипано нищо, преди ТВ- ра да дойде при мен!!!
Подмених 6109 и 6107. Без ефект. Мерих резисторите според цв. код. Добри са. Искам да изчистя съмненията, относно режима на ИС...
Още не ми се правят химий. Ако случайно изпадне схемичка- моля! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 20:51 Заглавие: |
|
|
Не мога да се начудя как така с едно тъпо ВО захванааме 4-та страница и резултат, ама никакъв!
Вземи за пример pdf-а на TDA3650, доколкото разбирам е много по-близка до изпълнението в телевизора. Мери всяко краче спрямо маса и гледай схемата. Омическите отклонения, с до 50% дори, едва ли ще окажат кой знае какво влияние на работоспособността от гледна точка сегашното състояние -хор. черта. И няколкото кондензатора, които можеш да мернеш директно, както са запоени. При съмнение-вадиш, мериш, сменяш. Особено важно е да пуснеш осцилатора и да видиш триона в 7кр. (провери щателно елементите там). Включително кр8. -линейност, кр9 -обратна връзка за регулиране и стабилизация на амлитудата.
Захрани само тази схема (3650) с външен регулируем източник -да можеш да следиш и тока. Първо без товар. Виж какъв е консумирания ток -около 55mA.
Е, и схемата може да е неизправна, и автогол може някъде да си си вкарал, но мисля, 1е друг път нямаш.
... преди да повикаш на помощ императора Химий  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 21:07 Заглавие: |
|
|
Всички елементи около TDA- то са изправни! Същата напича яко, и без товар. Останалото е... сещаш се!  |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 21:37 Заглавие: |
|
|
Явно е по-различно изпълнението щом ги няма 6-те диода под капачката.Здрав ли е резистора през който идват 190V-3117?
 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|