| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 13:44 Заглавие: Баркод и алармите в магазините |
|
|
Здравейте,
трябва да пиша някакви неща свързани техническата организация в магазините. Примерно как работи баркода? Какво е той? Как технически се осъществява схемата, как работят охранителните системи по големите магазини. На малките продукти са поставени лепенки или разни други неща. Как става тяхното деактивиране като минат на касата... и т.н.
Ще съм благодарен ако някой ми разкаже нещо или ми даде някаква информация по възможност на български за да почета. Или ако има някаква подходяща книга, която мога да си купя.  _________________ Начинаещ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 13:53 Заглавие: |
|
|
| Aа .. ти искаш да крадеш за това питаш как се деактивира |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 15:21 Заглавие: |
|
|
Толкова ли е сложно в Google да напишеш баркод и да видиш резултатите!? Ето примерно това. За другите неща, които питаш не мисля да ти отговарям, защото не мисля, че ще ги използваш с добри намерения! |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 17:38 Заглавие: |
|
|
ооо боже...
Просто ще си замълча. _________________ Начинаещ |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 8:14 Заглавие: |
|
|
Доколкото разбирам въпроса е за системите против кражби а не точно за баркодовете. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 16:21 Заглавие: |
|
|
Ами въпроса ми не е конкретно зададен защото не знам какво да питам.
Ще пиша за това което намеря. По скоро се интересувам от баркодовете. Дадох пример с магазините защото ми беше най-лесно. Но мисля, че те се използват по логистичните центрове и летищата за разпределяне на товарите. Тоест в една поточна линия (някаква машина за непрекъснат транспорт) товарите минават. Всеки си има баркод, който носи някаква информация за товара. Има някакво четящо устройство, което като "прочете" товара знае на къде да го отклони и къде да го закара.
Така примерно е в складовете на Софарма. Всяка кошница с лекарства бива прочитана и трансманипулатора автоматично я поставя на дадена клетка от стелажа.
Колкото до алармите имах в предвид как като мине през четеца на касата става деактивирането. Най - вероятно се казва на компютъра че примерно 00987123 е платен и като минава накрая през вратата системата вижда, че 00987123 и нищо не се случва. Но изобщо не знам дали така става. За това питам тук. Не става въпрос за магазините или летищата ами за самата технология и структура. _________________ Начинаещ |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 16:53 Заглавие: |
|
|
| glizan написа: | | ....Колкото до алармите имах в предвид как като мине през четеца на касата става деактивирането. Най - вероятно се казва на компютъра че примерно 00987123 е платен и като минава накрая през вратата системата вижда, че 00987123 и нищо не се случва. .... |
Принципите са различни.
Може подобен на този който си описал , а може и чрез тотално деактивиране (разбирай разрушаване) на транспондера в самата стока.
При първия принцип ако не го свалиш от купената стока (дреха примерно) и след време влезеш с нея пак в магазина рискуваш да имаш разправии  |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 18:22 Заглавие: |
|
|
| Малко настрани ама си е майтап.Колегата с разправиите е прав.Купи си жената кожено яке от метро,всичко нормално но кото отиде в технополис или още 2 -3 магазина на излизане почва да пищи системата и всички се шашкат.Проверяват я нищо няма а си пищи.Така 3-4 пъти и всеки път откриваме по една пластинка в якето.Оказа се че има 4 зашити на различни места. |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 17:12 Заглавие: |
|
|
Все пак може ли да ми предложите някаква книга от която да почета. Може нещата да не са обяснени как стават на практика... тоест схеми и т.н. ами по скоро теоретични неща, блокови схеми, алгоритми и други.
Заглавието на темата ще ми е нещо от сорта на "Въвеждане на данни с помощта на баркод и приложението му в логистиката" или нещо подобно. Още не съм мислил по заглавието...  _________________ Начинаещ |
|
|
 |
|