| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 22:28 Заглавие: CROWN LCD-26781-17MB22-2- бял екран |
|
|
Здравейте колеги.Екрана е бял-няма и служебна информация.Напреженията изглеждат нормални.Командва се с пулта.Звука е нормален.Къде може да е проблема-дали е скалер или Main Board?
След презапояване на скалера тръгна,но дали ще е трайно???
След 5 минути пак е бял?Явно ще се сменя скалер или има начин за ремонт???Намира ли се по магазините?
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 23:29 Заглавие: |
|
|
Бял екран често се вижда при отпадане на захранването към дисплея.При дефектен дешифратор също съм го виждал.При махането на борда си гънал,посуквал,дърпал,да не се окаже,че проблема въобще не е в борда,ами в кабели,връзки,платката/ите към дисплея?Не ми се вярва,че при краткотрайно загряване ще си прави магариите.Това ще се случи,само ако имаш лош контакт на някой бунд,и то за да се прояви,трябва да си упорит със станцията.Презапоявайки го по периферията,без продължително задържане,t в сърцевината на чипа няма да надхвърли 40-50 градуса макс.Докато работи,го загрей и пробвай,да видим какво ще изреве.
П.С. Не видях новата снимка.Аз пък това го знам като дешифратор Скейлър викат на графичния процесор,нали той 'скалира',или поне така съм го срещал. Напълно е възможно да си на прав път
П.П.С. По магазините няма да го намериш  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 1:06 Заглавие: |
|
|
Това намерих явно така се води.
| Цитат: | | П.П.С. По магазините няма да го намериш |
Какво правим тогава? |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 4:01 Заглавие: |
|
|
Не се отчайвай. Провери в АСВО. Преди седмица купих LVDS controller за едно LG и доволни останаха търговец, сервиз и клиент. Времето за доставка бе 10 дни. При поръчката подай пълна информация и за вида на панела, добре е да приложиш и снимката. Това, отляво до етикетчето трябва да е еепром /при мен беше 24LC128/. Запази дъмпа, може да ти потрябва.
Успех. _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 10:20 Заглавие: |
|
|
Ако фигурира в парт листата,може и да може.Обикновено управлението на дисплея не се посочва като отделна част.И извън страната може да опиташ,ама като гледам цената...за такъв кошляк...  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 11:00 Заглавие: |
|
|
| а 25в към дисплея има ли? |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 18:36 Заглавие: |
|
|
Благодаря колеги ще взема в предвид всичко,което ме посъветвахте.
venelin, Има ги.
Получих предложение за ремонта-ще го обсъдим с колегата и дано всичко е наред.Все пак и клиента има думата.
Телевизора е готов и то на добра цена.Благодаря на всички за помоща. |
|
|
 |
|