|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 12:43 Заглавие: Samsung CZ-21A113N-схема |
|
|
Колеги трябва ми точна схема на този телевизор.Шасито е KS9B.Захранването е с KA5Q0765R.Изтеглих 2 схеми на близки модели но се разминава номерацията на елементите в топлата част където и ровя.Имам един ценер 2W от 3 крак на чипа към маса с означение DZ810 който го нямаа на схемите които дръпнах.По схемата която гледам има ценер с означение DZ803 и е за 27v,но резисторите преди него 2Х6.8 Ом (R850,R805) при мен са означени R807,R808 са поставени мостчета.
Шасито се оказа S56A(на платката пише S9B).По схема резисторите ги има -но защо при мен са мостове-ценера е грял като луд и е окъсил.Ще си го направя както е по сйема пък да видим _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 12:52 Заглавие: |
|
|
| Това в атача е такова. По-късно ще вдигна цялото сервизно в обменника |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 13:08 Заглавие: |
|
|
Захранването на чипа е 18v за да грее 27v ценер ,смятай какво му се подава !
Последната промяна е направена от old4 на Сря Окт 28, 2009 13:09; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 13:28 Заглавие: |
|
|
Наистина в работен режим без ценера имам 30в на 3 крак.С ценер захранването само помпи.Ще го ровя да видим.Без ценера тръгва ,но е въпрос на време да умре чипа.
Тука вече съм в шах.Всичко по схемата на Емо е така,но....... оптрона го няама.Всички елементи са поставени единствено оптрона липсва-фабрично. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|