| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
flipz Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 26, 2009 18:02 Заглавие: Информация за телевизор TOSHIBA 32AV605PG |
|
|
Здравейте, електрониката не ми е специалност, но имам минимални познания ... колкото да разбирам като ми обясняват и да знам кое какво е .. та проблема е следният.
Купих си телевизор и не знам дали в началото имаше същите явления, но може и да не съм забелязъл.
TOSHIBA 32AV605PG когато работи се чува едно бръмчене .. като на трансформатор .. леко е и когато намаля звука до краи се чува. Когато включа тв-то на някои от HDMI и екрана стане син, понеже няма включено нищо на тези портове .. макар телевизора да работи не се чува този шум .. мислите ли че е за рекламация ?
Когато е вкл. към тв-то или VGA към лаптопа .. се чува това бръмчене.
някои няма ли да отговори дали поне неговият прави така .. едно бзззззз ... тихичко но се чува
като импулсно захранване съскането, нещо подобно. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 0:30 Заглавие: |
|
|
Уф.Не е ясно какво чуваш.Най-вероятно звука на работещо импулсно захранване.Ако е силно-връщай в магазина.Ако го чуваш ти и още двама в града,не тормози хората.Прикачи аудиофайл,да го чуем всички. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 0:35 Заглавие: |
|
|
| Как го чуваш като долепиш ухо до задния капак ли?Или се чува и по далеч?Ако е съвсем тихо най-вероятно няма проблем. |
|
|
 |
flipz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 9:43 Заглавие: |
|
|
Благодаря за вниманието, чува се на 3 метра. Дори когато звука е на 10% ... Открих нещо, когато дам задното осветление на <92% бръмченето престава. Пробвах да върна заводски настройки, но пак си го има .. Тв-то е вкл. в UPS както и контакта е занулен.
Не мога да го записвам и пращам на аудио, нямам звукозаписно студио и зависи пак колко е усилено. Чува се точно като претоварен трансформатор .. т.е. явно като трябва да намаля тока за задното осветление се товари и бръмчи, като не прави това си работи. |
|
|
 |
jonia Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 11:10 Заглавие: |
|
|
| flipz написа: | | .... Тв-то е вкл. в UPS както и контакта е занулен ... |
Що не опиташ за проба да го включиш без UPS? |
|
|
 |
flipz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 22:00 Заглавие: |
|
|
към него съм вкл. лаптопа си и пц-то и няма проблеми, но въпреки това .. пробвах и този опит още вчера, дори пробвах да сменя захранващият кабел, да обърна щепсела на обратно, за да се сменят +/- (обърнах т.е. като го включвах в контакта го завъртях)
резултатите са идентични. когато задното осветление е под 92% бръмчи .. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
flipz Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 10:39 Заглавие: |
|
|
бих използвал доста лоши думи, но ще те нарека терорист ...
когато даваш много пари, очакваш нещо насреща да работи за теб, а не ти за него ..
извинявам се но очите ми трябват поне докато съм жив и ми се иска да мога да различавам блондинка от брюнетка и тн ...
терористи ... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 10:56 Заглавие: |
|
|
И още изедник,смърт,на сапун,на Сатурн...
Айде стига глупости.Никой не знае какво чуваш,а и ти като гледам нямаш техническата грамотност да го определиш.За такива случаи хората са си предвидили едно хубаво нещо.Викат му "рекламация"-носиш и там компетентни люде ще преценят,какво е туй що бръмчи,нормално ли е или не,пречи ли или не,чуват ли го или го чуваш само ти от цялата махала.
А за лични квалификации към друг потребител отнасяш и съвсем официално предупреждение!
Edit(9.11.2009)-
И след тази ти изява-
| flipz написа: | мухлио ... ти ли ще ми кажеш какво чувам и какво не .. ?
колко технически познания имам и тн. това че не разбирам от електроника не значи, че нямам техническа грамотност.
на системните администратори и програмисти, както и инженери машиностртроене, които изкарват 5 пъти доходите ти не им е необходимо да се занимават с електроника.
мухлио смотан ...глупак |
Участието ти в този форум приключва
P.S.На следващите ти клонинги също-
| flipzx написа: | | участието ми приключва, когато аз реша. |
Па регистрирай се.Може и още десет ника да избълваш.Едва ли обаче можеш да се регистрираш толкоз бързо,колкото аз мога да ти дам бан...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|