|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
expozito Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 22:38 Заглавие: Мисля да правя магазин. |
|
|
| Искам да попитам един малко странен въпрос. Мисля да правя магазин за ел. материали и ел. компоненти. Имам предвид магазин за полупроводникова електроника, кабели, поялници, мултицети, датчици, аудио кабели, и все възможни подобни. Всички сме посещавали подобни магазини и дори съм сигурен че някои от вас са работили или притежавали подобен бизнес. Та магазина ми ще е не голям 16 -17 квадрата. Искам да знам горе долу колко пари ще ми трябват за да го заредя ? Знам че е много относително, но ако някой има впечатления моля да ми помогне за да си знам. Ако не искате да пишете тук, може и на ЛС. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tito_trifonov Опитен потребител

Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 116 Местожителство: София, Благоевград
|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 23:55 Заглавие: |
|
|
И на мене ми е интересно чесно казано! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 0:09 Заглавие: |
|
|
Според мен над 500 хиляди лева за да направиш много добър старт  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
tito_trifonov Опитен потребител

Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 116 Местожителство: София, Благоевград
|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 0:23 Заглавие: |
|
|
А бе човека пита за магазин 17 квадрата.... Много са тиа пари. Съмнявам се да има 500 хиляди. Ако има няма да пита тука Аз бих казал, че за малък магазин от тоя тип за старт си трябват 10-15 хиляди, като се вземат само най- оборотните артикули. Трябва да пита някой дето има магазин какво му върви най-много. Аз лично като отида на пазар оставям поне 100-150 кинта най-много два пъти в месеца. Ако има поне 20 като мен в месеца + други клиенти все си мисля че има шанс да се изкарат пари и да се зарежда поетапно магазина. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 2:00 Заглавие: |
|
|
За кой град става дума. Според мен 15 000 ще са малко, но много зависи какво ще се купува и какви потенциални клиенти би имал магазина, дали само ТВ техници или любители,конструктори и прочие... _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 6:43 Заглавие: |
|
|
Ами то не е само да купиш "частите". .. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 10:07 Заглавие: |
|
|
Значи магазина е напълно готов. Имам предвид че до преди 1 месец си работеше (магазин за левче беше). Бях го дал под наем. Мисля че е срамота ако имам готово помещение да не го разработя. Искам още само 2 бр. витрини да сложа и един латекс. Имам комп + принтер и се научих да работя с безплатния складов пакет на Microinvest -Open warehouse за Линукс. Фирма да се регистрира не е чак такъв проблем, вече може и за 2 лв. да се направи. Имам приател счетоводител. И човек дето съм оговорил да работи с мен.
Разполагам с около 7 хилки чисто. Проучвам и за добри кредити въпреки че не съм голям фен на кредитите. Някой знае ли какво мислят голямите дистрибутори за взимането на стока на консигнация за да мога да заредя магазина.
Питах един човек какво върви най-много и ми каза че по принцип полупроводниковите ел. компоненти не вървят много но е добре да ги има. Ще продавам Голям набор от инструменти за ел. техници и любители, Трафове, ел. крушки, релета, поялници,силови кабели задължително, и всякакви аудио и компютърни кабели, мултицети, и т. н.
Как мислите ще го бъде ли? |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 10:39 Заглавие: |
|
|
Много е важно в коя насока се ориентираш. Полупроводниците вървят, как да не вървят? Примерно аз давам по 500 лв/месечно само в Комет за такива "джаджи". Има си хора които търсят полупроводници, кондензатори и прочее електронни елементи - производство, ремонтна дейност и т.н. Други търсят клеми и ключове за осветление. Трябва да кажеш какво искаш да правиш... Примерно Елимекс продават и кабели и тонколони и и инструменти и полупроводници, Конрад повече инструменти, готови у-ва и много малко полупроводници, Комет почти и само електронни елементи... Според мен най-добре е за нов такъв магазин, с такъв размер и малък начален капитал да се насочиш към масовия потребител - "Трябва ми ключ за ламбата, говорител за колата, кабел за печката, батерия за дистанционното, клещи, отвертки и т.н." А за електронните елементи може да сключиш договор с някой голям магазин и да доставяш по заявка от техния каталог... Зависи в кой град си, в квартал ли е магазина, централна/пазарна улица и т.н. Уточни ги тези неща. А за старт ще ти трябват според мен минимум около 25 000 лв - първоначално зареждане, фирма, реклама, комуникации и т.н. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 11:03 Заглавие: |
|
|
Значи мисля да направя едно голямо зареждане на полупроводници за около 1000лв, като трябва да се вземат и шкафчетата за тях които изчислих че ще са ми нужни около 400 лева само за тях. Кабели задължително от всякаква квадратура поне по 100м от всеки като начало, Ключове, лампи всякакви светло диоди. Искам да има набор от инструменти като секачки, клещи поялни станции (като заначало китайски ефтини) Батерии искам да има абсолютно всякакви. Адаптори, Почистващи сперейове. Релета, щепсели, дори искам хоби китове да има.
Улицата е в централна градска част на град с около 100 000 души население. На улицата има много магазини за строителни материали и битова техника, Хубаво място и още по-важно е че няма подобен магазин в тази не малка част от града.
Това което ме притеснява е че не разполагам с много пари а не искам да тегля голям заем. И ако тегля ми се ще да знам колко да взема тъй като си е риск и ми се иска да е добре преценен.  |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 14:46 Заглавие: |
|
|
Е кои е този таинствен град . Ти от реклама ли бягаш нещо -недоумявам. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|