| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krisku Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 11:24 Заглавие: Оскрежаване на вътрешното тяло при дефроз [Mide MSG-12HR] |
|
|
Привет, вкъщи се появи ДОСТА голям проблем!
При работа на климатика в режим на затопляне след няколко цикъла на дефроз, се чува връщане (за момент) на газа във вътрешното тяло (изсъскване и избълбукане), панелите на вътрешното тяло се покриват със лек скреж, който се разтапя при работен режим на отопление и както сами се сещате - ефектът е мокър таван (и част от стената). Това се случва при преминаване в дефрозт, но не всеки път.
Питата на външното тяло заскрежава 3/4 навивки отдолу и 2/3 по средата, което ми мирише на намаляващ фреон (а климатика е закупен преди 2-3 месеца).
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 11:48 Заглавие: |
|
|
| В каква среда работи климатика? Защото, ако е замърсен може да го прави този проблем. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 11:52 Заглавие: |
|
|
Стои в хола, дори филтрите му са почиствани съвсем скоро, така, че този вариант отпада.  |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 14:37 Заглавие: |
|
|
| A когато го монтираха направиха ли вакумиране преди пускането на фреонаПо модела това не е инвертор Ако е обикновен дефрост се прави на 40-45 мин със продължителност 5до 8 мин При инвертора дефрост се прави не по време а когато достигне определени показатели Също така и времето за дефрост е различно Все пак викни колегите да проверят фреона и ако се наложи да го източат вакумират и заредят с везна С кой фреон си 407 или 410 И при двата не се допълва Успех |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 15:56 Заглавие: |
|
|
Понеже нямах възможност да следя монтажа, не знам какво са правили момчетата, но дни след като взех климатика, външното тяло издаваше странни звуци, обадих им се, попитах ги дали са използвали вакуум-помпа, те ми отговориха, че това нямало значение, та понеже не съм специалист по хладилна техника, се съгласих с тях. Значи възможно е това заскрежаване на вътрешното тяло да се получава от недостиг на газ/неизтеглен въздух?
С R407 съм! |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 31, 2009 16:57 Заглавие: |
|
|
| Викай ги да проверят фреона и ако е намалял да проверят коносите и гайките Не се притеснявай ако го заредят със R22 заменяеми са И тогава може да се дозарежда Успех |
|
|
 |
|