| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 01, 2009 13:50 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | пробита една дупка с бормашинтъ |
Той ще сложи фотоприемника зад декоративния панел на старото дистанционно.Само незнаем какво е старото-дали от тези дето заменяха целия блок управление или турските дето се режеше правоъгълен отвор. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 01, 2009 16:43 Заглавие: |
|
|
Ами то колко пъти вече го възтановявам.Последно беше преди 1 седмица.Дори остана така,че при стартиране,звука ртъгваше на макс за около2-3 секунди и след това се нормализираше.Сменях му паметта с дуга,препрограмирал съм я ,и какво ли още не.Вкрайна сметка работи по около 1 седмица и нещо се скапва.Сега оплакването на баща ми е ,че блокира на някоя програма и не приема никакви команди.И той му дърпа щепсела и после пак го пуска.Дистанционното е от модела,дето се маха оргиналния блок и се слага новия.
А това за нов телевизор и аз му казах,ама той неще. 14" му бил малък и не го виждал,а 20" пък му бил голям,пък мястото дето стоял и т.н.
Ама какво да го правя,нали ми е баща ,ще се боря накакси с това дърво.
 |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 01, 2009 16:59 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | звука ртъгваше на макс за около2-3 секунди | - лоши спойки на платката на звука, шасито или куплунга за връзка с блок управление; какви памети, какво чудо
Телевизора ти е пълен с лоши спойки! |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 01, 2009 17:14 Заглавие: |
|
|
А това че се усилва или намаля звука сам , пак ли е от лоши спойки.Че то не останаха по платката спойки дето да не съм ги повторил.Виж за куплонга на платката за ДУ ще го проверя,мисля че ще има почернели щивтове.Поне на този за звука бяха такива.Благодаря,че ме напомни.  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 01, 2009 18:30 Заглавие: |
|
|
Да приемем, че няма ДУ. Какво ще стане, ако откачим потенциометъра за силата на звука? Ще се усили, ще изчезне или ще отслабне?
А като има ДУ, както е в дадения случай, не е изключена утечка в кондензатор по веригата на звука, но в тоя случай той ще утихне. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 01, 2009 19:47 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Какво ще стане, ако откачим потенциометъра за силата на звука? Ще се усили, ще изчезне или ще отслабне? |
Мисля,че се усилваше докрай.Дано не ми изневерява паметта. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 01, 2009 20:01 Заглавие: |
|
|
Именно! Но аз се надявах питащият да отговори на този въпрос. Ако е "Е-н714" или "Пирин", няма да има звук. Но ако е "Е-н380"? Резултатът ще бъде същият, както при "Вт 84"-звук на пълна мощност. Мислех, че тези неща са добре известни, но явно за някои колеги не е точно така. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 01, 2009 20:06 Заглавие: |
|
|
| 100% свободното краче на сериите *120*, *220* за регулиране силата на звука = MAX VOLUME |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 01, 2009 20:08 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | Мислех, че тези неща са добре известни, но явно за някои колеги не е точно така. |
Владо всички ти разсъждения по повредата на този ''сложен'' за ремонт ТВ ги разбирам искаш да помогнеш , само това горното в цитата не го разбирам и ми прави лошо впечатление !!!
П.П.Нищо лошо но сам си го търсиш ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 01, 2009 20:21 Заглавие: |
|
|
Извинявам се, ако съм засегнал някого. Какво да се прави, всеки има някакви пропуски в знанията и в практиката. Никой не знае всичко. За мен важи същото. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
|