| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamen72 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 0:16 Заглавие: проблем с дъно win fast |
|
|
имам следния проблем.дъното не иска да тръгва винаги натискам копчето и нищо ни диод ни вентилатор нищо така поне20 пъти докато тръгне след това си работи няма проблеми докато не гоизключа.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 0:35 Заглавие: |
|
|
А какво си проверил се пита първо?! Поне като не разбираш, защо не се обърнеш към сервиз, които ще ти каже диагнозата?
1. Няма нищо конкретно писано.
2. Поне да си бе направил труда да го разглобиш и да погледнеш какво е дъното.
3. Дали има надути кондензатори
4. Дали бутона за включване е наред.
5. Някъде да има лош контакт ....
И щом много и различни проблеми ... Така не става или се описва проблема подробно или сервиз
Извинявам се за този тон, но си представи, че аз ти задам на теб този въпрос?! |
|
|
 |
plamen72 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 0:59 Заглавие: |
|
|
разглобил съм го цялото бутон нов давам направо на дъното и нищо няма надути кондензатори слалих му и процесоро нова паста и нищо пали когато си иска то .и извън кутията е същото това ми е първото дъно с такъв проблем.друго захранване абе квот съм се сетил съм пробвал.
foxconn760gxk8mc
Последната промяна е направена от plamen72 на Сря Ное 04, 2009 20:35; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 1:11 Заглавие: |
|
|
1. Може ли да пишеш по грамотно?
2. Не си писал дали си пробвал с друг процесор?
3. А с друго захранване? Или пък батерията на BIOS-a ?
А да пуснеш дъното на "системи" т.е само да процесор без видео (ако е външно ) и без памет и дали пищи като го включиш ..
Като казвам на "системи" означава, че си разкарал дъното от кутията и е вън. И всичко е в насипно състояние ..
Вземи направи няколко качествени снимки на дъното за да видим и ние как е то...
И се пише FOXCONN !!! И се разделя марката от модела. |
|
|
 |
plamen72 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 1:21 Заглавие: |
|
|
и извън кутията е същото това ми е първото дъно с такъв проблем.друго захранване
само процесора не съм сменял но имам друг и утре ще пробвам и с него
http://images.fixya.com/F/Foxconn/177x150/27658995.JPG
проблема е че въобще не пали камоли да пищи пробвал съм всичко което описваш.гледал съм спойките под лупа и ............
идея си немам.
Последната промяна е направена от plamen72 на Сря Ное 04, 2009 1:23; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 13:30 Заглавие: |
|
|
Да откриеш проблема опитай следните : /когато успееш да вкл. платката/
- Опитай да включиш компютъра директно при подаване на АС ,това става чрез настройка в BIOS setup има секция която указва дали да се включи компютъра при подаване на захранване,дали да остане изключен или да повтори състоянието си преди отпадането на захранването .
- Опитай да го включиш през Ethernet порта чрез WOL ,също има настройка за това в BIOS са.
-Измери веригата на Power ON /от ключа джъмпера на дънната платка /едното краче е на маса/ до куплунга на АТХ захранването , също и Power Good, сигнала обикновено са реализирани с дискретни елементи .
-Опитай с проводник който свързва Power On сигнала от АТX куплунга и незамасения пин на Power SW джъмпера върху дъното да го стартираш като го дадеш този свързваш проводник към маса |
|
|
 |
plamen72 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 20:17 Заглавие: |
|
|
| свалих процесора ,нова батерия после махнах джъмпера на смоs и сега си работи нормално . тръгва си нормално всеки път.не знам от кво беше ама за сега си работи.утре ще видя и биоса , но се надявам да се е оправило. |
|
|
 |
plamen72 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 23:38 Заглавие: |
|
|
на дъното до батерията има един джъмпер и до него пише intr при мен го няма а на снимката е сложен.
ЛИНК
ако може някои да помогне да слагам ли или да го оставя така. |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 16:20 Заглавие: |
|
|
Според мен е за ключе, което подава сигнал дали е отвoрeна кутията (intrusion). Поне на моето дъно е така. Аз също нямам джъмпер или ключ и постоянно показва, че кутията е отворена. Ако си нулирал настройките на биоса, може и затова да се е оправило.
P.S. Според този мануал, ако е активиран "case opened" статуса от биоса т.е. "enabled", при затворен джъмпер трябва да извежда съобщение. |
|
|
 |
plamen72 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 10, 2009 21:49 Заглавие: |
|
|
| ами да ви кажа че проблема си остава мислех че се е оправило ама не.тръгва само като махна джъмпера от cmos тръгва от всеки път но не помни часа и датата.някой ако има идеи да пише . благодаря предварително. |
|
|
 |
|