| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 03, 2009 19:31 Заглавие: Ремонт на захранващ компютърен блок модел: LC-250ATX |
|
|
| Подариха ми наскоро един захранващ блок за компютър. Нямам представа за годините му но желая да се опитам да го ремонтирам.По информация от тези които ми го подариха не е гледан изобщо нямали такава практика! Има три транзистора 2sc5763 два чипа DBL494 иLM339 доста подути ел.кондензатори Два сдвоени диода и една 7805.Бих помолил някой ако има схема на такова нещо да ми изпрати да се позанимавам.Блока е за стандартни напрежения и е доста мощен което го прави универсален. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 03, 2009 21:30 Заглавие: |
|
|
| А потърсили из форумаза схема ? Като има подути кондензатори ги сменяй. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 7:41 Заглавие: Ремонт на захранващ компютърен блок |
|
|
| Във форума пуснах и с търсачката и схемите но не успях .Може и да не съм го направил хубаво .Писах и директно в мрежата излезе само как от такъв развален да направя 5волтов стабилизатор. Мога да сменя надутите кондензатори но мислех че ще успея по напред да намеря схема да мога да видя какво правя.Намерих на DBL494 описание но там някой път дават свързването в някоя схема тоя път имаше само структурата. Не съм следял този раздел на техниката и гледам кондензаторите са малки по габарит иа пък с голям капацитетет.Трябва да ги сваля всичките и да потърся в някой от тукашните магазини какво продават. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 10:33 Заглавие: Ремонт на блок захранване за компютър модел LC-250ATX |
|
|
| Благодаря това е вече друго нещо като си спомням старите ЕС9003 там какъв сандък беше подобен изправител .На един дори трансформатора му навивахме .Бяха с 2N3055 UA723 какво да правиш технологии ! Това е елегантна работа мисля че ще успея да го стегна и ще ми бъде интересно . За да не пиша ново искам да споделя че доста лесно се справих със задачата .Оказа се че няма 5в дежурно . Смених едно филтрово кондензаторче на входа на 7805 и то дойде .Почистих му вентилаторчето и го смазах .Смених и 3 надути капацитета от външните филтри и всички напрежения сега са нормални . Работния режим се управлява . Други проблеми нямаше.Още веднаж благодаря на колегата за оказаното съдействие .Спасихме още един блок да попадне в ръцете на мургавите разсипници! |
|
|
 |
|