Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ремонт на захранващ компютърен блок модел: LC-250ATX

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 03, 2009 19:31    Заглавие: Ремонт на захранващ компютърен блок модел: LC-250ATX Отговорете с цитат

Подариха ми наскоро един захранващ блок за компютър. Нямам представа за годините му но желая да се опитам да го ремонтирам.По информация от тези които ми го подариха не е гледан изобщо нямали такава практика! Има три транзистора 2sc5763 два чипа DBL494 иLM339 доста подути ел.кондензатори Два сдвоени диода и една 7805.Бих помолил някой ако има схема на такова нещо да ми изпрати да се позанимавам.Блока е за стандартни напрежения и е доста мощен което го прави универсален.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Ное 03, 2009 21:30    Заглавие: Отговорете с цитат

А потърсили из форумаза схема ? Като има подути кондензатори ги сменяй.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 04, 2009 7:41    Заглавие: Ремонт на захранващ компютърен блок Отговорете с цитат

Във форума пуснах и с търсачката и схемите но не успях .Може и да не съм го направил хубаво .Писах и директно в мрежата излезе само как от такъв развален да направя 5волтов стабилизатор. Мога да сменя надутите кондензатори но мислех че ще успея по напред да намеря схема да мога да видя какво правя.Намерих на DBL494 описание но там някой път дават свързването в някоя схема тоя път имаше само структурата. Не съм следял този раздел на техниката и гледам кондензаторите са малки по габарит иа пък с голям капацитетет.Трябва да ги сваля всичките и да потърся в някой от тукашните магазини какво продават.
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 04, 2009 9:11    Заглавие: Отговорете с цитат

http://electro-tech.narod.ru/schematics/power/comp.htm
Върнете се в началото
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 04, 2009 10:33    Заглавие: Ремонт на блок захранване за компютър модел LC-250ATX Отговорете с цитат

Благодаря това е вече друго нещо като си спомням старите ЕС9003 там какъв сандък беше подобен изправител .На един дори трансформатора му навивахме .Бяха с 2N3055 UA723 какво да правиш технологии ! Това е елегантна работа мисля че ще успея да го стегна и ще ми бъде интересно . За да не пиша ново искам да споделя че доста лесно се справих със задачата .Оказа се че няма 5в дежурно . Смених едно филтрово кондензаторче на входа на 7805 и то дойде .Почистих му вентилаторчето и го смазах .Смених и 3 надути капацитета от външните филтри и всички напрежения сега са нормални . Работния режим се управлява . Други проблеми нямаше.Още веднаж благодаря на колегата за оказаното съдействие .Спасихме още един блок да попадне в ръцете на мургавите разсипници!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети