Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Philips 32PW9551 L06.1 vertical guard protection SAM решено

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Chudomir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 06, 2009 0:28    Заглавие: Philips 32PW9551 L06.1 vertical guard protection SAM решено Отговорете с цитат

Здравейте,

регистрирах се специално заради куршума, който теглих на ТВто ми вчера Embarassed Като за първи пост моля за снизхождение...

Исках да регулирам геометрията и по невнимание/глупост зададох с SAM менюто EWW стойност от 33 (картината хоризонтално е прекалено разпъната), при което ТВто изключи в stnby. Service manual-a (SM) го знам наизуст, проблема е, че нямам поялник, да не говорим за осцилоскоп.
Дава грешка 3 vertical guard protection. Мога да пусна телевизора, след 2-3 сек се гаси от само себеси. Тези секунди ми стигат да вляза в SDM менюто, което зарежда стандартните настройки. Единствено тогава ТВто работи по-дълго. При SAM i CSM менютата изключва, така че нямам време да стигна до подменюто, за да върна стойността на EWW обратно на 23. Конкретно въпросите са ми:

1. Има ли начин в СДМ менюто да се променят option bytes? Конкретно първите 3 са при мен 136, а искам да ги направя на 138.
2. Има ли начин чрез RC5 команди (имам Хармони 525 универсално дистанционно) да се избере подменюто в САМ директно?
3. В SM на страница 17 са дадени стандартните стойности на NVM-а, например EWW на адрес 19 стойност 23. Това RC5 команда ли е, която евентуално мога да задам чрез дистанционното?
4. Ако занеса платката да ми запоят нов NVM чип М24С64 (7203 в SM) (където са запаметени настройките) ТВто би ли стартирало с празен чип?

Съжалявам за дългия пост, но прекарах доста време в търсене, и се надявам някой да има подходящ съвет.

Мерси предварително!

Последната промяна е направена от Chudomir на Съб Ное 07, 2009 20:24; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 06, 2009 10:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Веднага ще ти дам подходящ съвет.Да идеш на сервиз.И друг път да не ровичкаш където не ти е работата.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Chudomir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 06, 2009 16:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

мерси за краткия отогвор.

Ходих до един сервиз (без ТВто), но от разговора ми стана ясно, че техника, с който говорих, няма да направи нищо друго, освен да вземе SM и да пробва туй-онуй на базата на SM, това, което аз пробвах сам вкъщи. Такова решение не ме устройва, защото техникът калкулира на час, а нещата, които той тепърва ще пробва със SM в ръка, аз вече съм ги минал (софтуерните неща имам предвид). Така само ще платя 2-3 часа работа, без да има резултат, а ТВто струва по-малко от тази сума.

Проблема е софтуерен, всичко по ТВто си работи. Ако трябва да се запоява нещо (като например нов НВМ чип) нямам проблем да си платя, още повече че аз конкретно мога да кажа къде и как се е получила грешката.

Просто си мисля дали има няква възможност например със сервизното дистанционно (RC7150) да се зададе на телевизора команда, която да го накара да запише стандартната стойност на EWW настройката, без да трябва да кликам по подменютата в САМ.

Алтернативен вариант би било пак със "скрита" команда да успея да променя първата група от option bytes в SDM менюто от 136 на 138.

Може би някаква команда, която да важи и за ЕС1 шасито?

Поздрави,
Ч.

П.С. Колкото и да (ми) е неприятно, забележката за ровичкането важи с пълна сила, но какво да се прави Embarassed
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 06, 2009 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето тук има сервизно описание
http://www.go-gddq.com/upload/2009_07/09070212046578.pdf
Ако тук не е написано ,не виждам от къде другаде може да се черпи информация.Другото е нета,разбира се .Третото Божилов го написа.
Chudomir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 06, 2009 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Сервизното описание го четох. Ето тук намерих евентуалното решение при подобен ТВ, което имах предвид по-горе под точка 4:

http://monitor.net.ru/forum/tv-philips-28pw6306-01-chassis-l011e-service-info-76393.html

Някой може ли да потвърди, че новия чип не трябва да е програмиран, а може да е "гол", и ТВто ще си го напише наново със стандартните настройки?

Мерси!

P.S. Намерих го в Монитора - ТВто приема гола памет и си я пише сам

Последната промяна е направена от Chudomir на Съб Ное 07, 2009 20:27; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Chudomir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 07, 2009 20:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

успях да си помогна сам, и естествено искам да споделя радостта от успеха с вас... и самото решение така и така:

Значи трикът се крие в това, че софтуерната защита на телевизора може да се забави малко чрез пращане на последователни команди чрез дистанционното. ТВто явно е "зает" през това време, и защитата "чака". Единственото условие е командите да идват към ТВто достатъчно бързо, затова ще е ви е необходимо едно дистанционно, което можа да записва макроси. Моето както казах е Хармони 525.

Това решение работи единствено в случая, че знаете коя настройка в САМ е довела до включването на защитата. При мен това беше грешна настройка на EWW, числото беше много голямо.

Необходим вие е сервиз мануала, за да гледате как е построено САМ менюто и едно макро, за да викате SDM с едно натискане (комбинацията е 062596 и меню). И още едно макро за навигиране в САМ. За него в следващия абзатц

Прочитате в Сервиз Манула как се стига до менюто, което ви интересува в САМ и програмирате последователността на команди от дистанционното като макро. При мен за влизане в EWW е следното:

4х стрелка надолу
2х стрелка надясно
3х стрелка надолу

Тази команда маркира подменюто EWW, където стойностите се променят със стрелка наляво/надясно. Това е...

Още веднъж накратко:

1. Влизане в СДМ чрез макро или 062596 и меню
2. Влизане в САМ чрез страничните бутони VOL- и CH-, натиснати едновременно
3. Активиране на необходимото САМ подменю чрез второто макро.

След влизането в САМ трябва да сте максимално бързи, за да може ТВто да е "заето" и да не активира директно защитата. Затова и дистанционното трябва да стреля отделните команди за макротата достатъчно бързо. Моето дистанционно беше програмирано с 100 мс закъснение между 2 команди. Но от друга страна не трябва да е прекалено бързо, за да не стане така, че ТВто да не може да смогне...

Това е, надявам се да е полезно на някой някога.

Поздрави,
Ч.
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 09, 2009 1:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Chudomir написа:
зададох с SAM менюто EWW стойност от 33... при което ТВто изключи в stnby
При промяна на EWW защитата не трябва да изключва, което значи че телевизора има хардуерен дефект в хор. развивки, иначе Philips нямаше да сложат 33 в сервизното меню.
Chudomir написа:
Дава грешка 3 vertical guard protection
Това че при промяна на хор. размер се задейства верт. защита, означава че телевизора има хардуерен дефект и във верт. развивки (вж. атача).
Chudomir написа:
Исках да регулирам геометрията...
Геометрията не е софтуер и се е влошила от тези дефекти в хор. и във верт. отклонение, които е желателно(и по-евтино) да се отстранят навреме, вместо да се прикриват с гимнастики в серв. режим. Иначе литературното съчинение, което си написал е доста увлекателно, но не решава реалните проблеми на телевизора Confused .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пон Ное 09, 2009 18:04    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз си мисля,че сериозни инженери са мислили върху това сервизно меню и едва ли са се издънили.То ще се чуе.Иначе дистанционното ти е хубаво аз харесах и друго ама сигурно ще трябва да ми го подари някой Smile .Незнам казват,че по коледа стават и чудеса-ще видим??? Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети