| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 18:51 Заглавие: |
|
|
Ако кинескопа е от тези е гола вода,ама такъв дефект не съм срещал.Що не пробваш една празна памет.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vmwfkl617 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 19:35 Заглавие: |
|
|
| Да,колега,кинескопа е точно такъв,но не ми се вярва да е в него проблема,все пак благодаря за идеята,паметта е SMD-монтаж и нямам подръка,но в краен случай ако не ми хрумне друго може и това да пробваме. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 19:43 Заглавие: |
|
|
И аз имах в предвид,че кинескоп не ми е правил този дефект.
Относно паметта тръгват и нормални памети на това шаси-изпробвал съм го многократно.Просто събери крачетата от 5-8 и ги припой на местата им а от 1-4 ги запой заедно към една жичка а жичката на маса. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 19:47 Заглавие: |
|
|
| Да,разбрах,тъкмо и аз си помислих този вариант,утре ще пробвам,благодаря. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 15:00 Заглавие: |
|
|
| Здравейте колеги,имаме вече напредък с въпросния случай!Благодаря сърдечно на всички отзовали се и най-вече на Евгени!Подмених паметта с празна и TV-то заработи,но има нужда от влизане в сервиз.Проблема е,че е свит малко по вертикала и му 'бяга' настройката 'AFT'.Много моля за съдействие,как се влиза в сервиз поне.Шасито всъщност е много подобно на К1,но в действителност е XDK190-02,което според един руски сайт отговаря на К2,но за съжаление не намирам нищо за него. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 15:34 Заглавие: |
|
|
| Щом искате на шаси K2 в атача . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 18:05 Заглавие: |
|
|
| Благодаря и на колегата Old4,не знаех,че и Grundig имат шаси К2.Схемата е същата с малки изменения,опциите в сервизния режим са същите.Влизането в последния обаче не става както при Grundig с натискане на бутон 'i' и код 8500,а посредством бутон 'menu' и код 9301.Всъщтност се наложиха корекция на вида на тунера,вертикално разпъване на картината с около 3 см и настройка за AV-изходите,нищо друго,телевизорът вече работи перфектно.Благодаря още веднъж на всички отзовали се,желая ви успех!Закривам темата. |
|
|
 |
|