Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за настройка на мрежа към Digital Video Recorder
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 07, 2009 13:33    Заглавие: Въпрос за настройка на мрежа към Digital Video Recorder Отговорете с цитат

Това е рекордер за видеонаблюдение - не съм му запознат много с характеристиките - може би става и за домашна употреба. Модела е KD676 , но на диска към него означенията на моделите са KD67x-xx - имам предвид, че липсва P. Проблема, е, че се иска настройка да се наблюдава записаното или това, което става в момента, по интернет, от отдалечен компютър. То горе- долу натройките на самия рекордер уж ми се поизясниха, но ме интересува как точно да се настрои рутера, към който ще бъде вързан с мрежов кабел тоя рекордер - за да се вижда той от отдалечения компютър? Рутера е Sweex LW050v2. Вероятно в него трябва да се пипне, за да стане "видим" IP адреса на рекордера. Това ме интересува. Благодаря предварително.
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 07, 2009 18:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо да уточним какъв е нета към рутера. Има ли статично IP или ползва динамично.
Ако е със статично трябва да рутираш съответните входящи портове на рутера към DVR-а а ако си с динамично IP ползване единствено на DDNS.
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 9:13    Заглавие: Отговорете с цитат

M-да - аз самия за себе си бях пропуснал една подробност, която може да спъне работата - интернета е със статично (непроменящо се) IP и идва от доставчик на кабелна (не съм на 100% - ситуацията може междувременно да се е променила), поне така беше - идва от кабелния доставчик и минава през един рутер, след който се разпределя на няколко човека, сред които е тоя с наблюдението, като входящия кабел, който идва от първия рутер, влиза в друг и оттам се ползва от три компютъра. Та сега въпроса е ще стане ли след като се минава през два рутера?
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 11:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Посочената подробност не пречи .Можеш да маршрутизираш /рутираш/ трафик от/към Интернет през 2 или повече маршрутизатора /рутера/. На маршрутизатора /рутера/, който е свързан към интернет указваш да пренасочи /фордвардва/ свободен порт /например 10000/ към порт на маршрутизатора /рутера/ след него ,на който маршрутизатор указваш да пренасочи този порт към порта на DVR -ра ползваш услугата ,която искаш да ти е достъпна през интернет.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 11:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Тогава в софтуера на DVR-a какъв IP адрес трябва да се напише? Ето какво пише в мануала:

Kakво IP се пише - това, което е от вътрешната мрежа (192.168.х.х, или IP адреса на първия рутер, който е в началото на цялата тая "верига" и който ползва IP-то, дадено от доставчика?
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 12:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Както разбира се иска да може да се достъпва този рекордер през web.

Какви са IP адресите от вътрешната мрежа? След като разбереш какви са IP адрес /mask си харесваш едно IP( като си сигурен, че не е заето) и го слагаш на рекордера. След това е хубаво да му сложиш и Gateway и за да може, ако решиш да правиш port forwaring за да се вижда от вънка да работи.
След туй влизаш в рутера и си избираш на кои външен порт ще се вижда този рекордер, а вътрешния си остава 192.168.XX.XX:80 и вече гледаш да няма рестрикции от кое IP може да се достъпва Smile

А Techmaniac, нещо не можах да разбера написаното.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 13:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, целта е през web да има връзка с рекордера и да се гледа от друг град какво става. Вътрешната мрежа, към която е свързан рекордера (е все още не е, но се планира свързване) е 192.168.50.х. Следващия рутер не съм сигурен точно - първо бях забравил за него, а и второ засеа само проучвам как трябва да се направи и тогава ще правя опит. Понеже нямам опит с такава работа по- ми е интересно какъв адрес ще се пише в софтуера даден с рекордера, за да се получи конекция. То това важи и за други случаи - ако например се иска достъп до някоя папка от компютър в същата мрежа - какъв адрес се иска за да "видиш" папката през Web?
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 14:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Пример:
Порт 10000 на публичния IP адрес XX.XX.XX.XX / WAN входа на първия маршрутизатор/ се пренасочва /форвардва/ към порт 10000 на частния IP адрес назначен на 2 рия маршрутизатор напр.192.168.0.1/WAN входа на втория маршрутизатор / . Във втория маршрутизатор този порт 10000 се пренасочва към порт 80 на частния IP адреса назначен на DVR -a . В броузер за да достъпиш по http DVR а пишеш публичния IP адрес назначен на 1 вия маршрутизатор http:/XX.XX.XX.XX:10000. Кое не е ясно !?
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 14:14    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен това последното ми стана ясно - поне на теория, че засега практически не съм го реализирал - значи за достъп IP-то от доставчика, двоеточие и порта, зададен на "входящия" рутер.
П.С. за някоя папка от компютъра тоя номер става ли?
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 14:27    Заглавие: Отговорете с цитат

за порта да Smile
за папка на компютър не , това може да стане например през ftp,http,vpn,ssh . Ako e с WINDOWS операционна система най лесно е през RDP ,/порт 3389 /
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети