| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 9:58 Заглавие: питане за smd елемент |
|
|
въпросното елеменче се намира в хард диск Seagate-80GB,и е във веригата на 5-те волта към маса.С дадпис QE и под него RAI.Мисля,че е ценер,но не съм сигурен,та ако може малко помощ _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 10:23 Заглавие: |
|
|
Би трябвало да супресор.Без него работи ли диска. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 10:41 Заглавие: |
|
|
супресор имах предвид ,ама съм писал ценер,да харда работи и без него _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 11:01 Заглавие: |
|
|
Ми сложи му нещо ,иначе би могло да напишеш точно модела ,да видя из скрапа дали има нещо такова и по куриера....струва ли си.....Тоя диск чисто нов е към 70лв. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 13:10 Заглавие: |
|
|
Благодаря,Пепи,но не си заслужава за една такава джиджавка да пращаш по куриер,Ще видя утре нещо предлагат ли тук,абе все ще измизля нещо да му сложа,важното е че разбрах какъв е тоя елемент. _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 18:53 Заглавие: |
|
|
| Това " нещо " ми спаси харда, когато му обърнах захранващият куплунг ( колкото и странно да звучи - случва се ) на Seagate 80 Gb. Джаджата се проби и сработи защитата на захранването - иначее ... А си работи и без него. Все пак възстанових ценера от друг повреден диск, но не е гаранция, че при следващият път " грешен ход с коня " ще го спаси. |
|
|
 |
|