| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 13:24 Заглавие: TV SONY KV 29XL70k шаси AE-6B Гори транзистор в хор . разв |
|
|
| Състава на шасито SAA5667/M1процесор, CXA21Dвидеопроцесор и зад.генератори , STV9379 краино стъпало вертик. отклонение MCZ23001 схема управление имп. стабилизатор.Клиента го докара като най- напред установих дефектен Q8804 2SC5696 .За всеки случай проверих импулсното захранване работи отлично .На пръв поглед на платката няма нищо нередно имам предвид студени спойки,надути кондензатори.От +В към 2 перо на ТХО има два паралелни резистора 0,47ом бяха прекъснали .Монтирах нов транзистор и той веднага дефектира . Понеже са двоика имах желание и двата да сменя но в магазина имаше само един.Не мога да установя някакво друго късо съединенение .Искам някакъв съвет преди да продължа за насока на ремонта . Възможно ли е да съм попаднал на менте транзистор. http://www.onlinedisk.ru/file/262789 това е линк на схемата Искам да предупредя разглеждащите че при мен на платката за хор.развивка липсва фабрично Т8805, Q8808 и някои елементи съпътствуващи тази част на схемата. Да спомена че клиента каза че е имало токов удар и телевизора е дефектирал в момент на работа. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 13:40 Заглавие: Re: TV SONY KV 29XL70k шаси AE-6B Гори транзистор в хор . р |
|
|
| don bazilio написа: | | ...Искам да предупредя ...при мен на платката за хор.развивка липсва фабрично Т8805, Q8808... |
Тия елементи са маркирани с xx на схемата и си пише, че елементи, маркирани така не са за тоя модел (и явно не са монтирани). Иначе бих те посъветвал, по отношение на ремонта, да пуснеш захранването към изгарящия транзистор, да минава през лампа, с цел защита - и след това кажи какво става. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 14:28 Заглавие: TV SONY |
|
|
| Някяква препоръка за мощноста на лампата. И още един въпрос възможна ли е замяната с други транзистори .Например BU2527d .Преди една година сложих един такъв на същата големина. Тоя не е 100 херцов . |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 15:05 Заглавие: |
|
|
Подмени C8803 и C8801,презапой драйверните трафове,прегледай R8815 и R8817
и сложи обезателно 2SC5698-CA читав ,купен от сигурно място.Това стъпало като гледам не търпи много вариации. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 15:34 Заглавие: |
|
|
Иска си оригиналните транзистори и то читави.
А най-честата причина да дефектират транзистори в това шаси винаги си е била дефектирало ТХО. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 17:40 Заглавие: |
|
|
Вероятно наистина ТХО-то е причината, но трябва и да се докаже. Двамата колеги преди мен са къде- къде по- компетентни от мен, но понеже не коментираха за лампата нека да пиша по това, та ако не ти помогна поне да те дообъркам ( ) - аз бих почнал със 100W, което вероятно е малко, и бих продължил с една 150W - ако и тя свети силно, вероятно е ТХО, но все пак откачи разните консуматори от ТХО-то ( че сега тук не съм теглил схемата и не помня какво имаше навързано). Отклонителната гледам не е вързана на ТХО-то, нещо с което поне аз, не съм се сблъсквал и не знаех, че има такова схемно решение. Така, че познанията ми са дотук, така да се каже  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 16, 2009 12:52 Заглавие: SONY KV-29XL70K гори транзистор |
|
|
| Пиша за да се затвори темата .Въпросът се разреши колегите бяха прави .Оказа се пак ТХО дефектно .Моята установка работи с ниско 15в напрежение по понятни причини . Когато го пуснах на едно шаси със подобаващите му се 120 в реална обстановка веднага започна да пече . Намерихме по точно Г-н Божилов се ангажира и работата заспа.Само му нагласих фокуса и екранното. Нов транзистор. Засега работи.Дори и геометрията излезе. Според един колега от Сони сервиза казва Ти ще си първия на който не гори ТХО. Слабо местенцекакво да се прави! |
|
|
 |
|