| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
piojo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 17:07 Заглавие: Как да си направя стайна антена? |
|
|
| Дайте идеи как да си направя стайна антена за ТВ. С кабел и букса само става ли? Извинявам се за глупавия въпрос и благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 17:10 Заглавие: |
|
|
Е хубаво де ... Що не си купиш една антена? Не прави кой знае колко пари. _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 17:17 Заглавие: |
|
|
Стайна антена за какво!? Да не би да е за DVB-T? |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 20:23 Заглавие: |
|
|
Най бързо и лесно ги правя стайните антени така . Вземам един картоф средна големина ,забивам под наклон две вилици и връзвам краищата на кабела към двете вилици ниско долу забити в картофа. Слагам букса на другия край ,поставям картофа на телевизора отгоре , леко завъртвам докато се получи кристален образ , сядам и гледам. Пей сърце .
Метода го пробвахме през далечната 1983 г в бившия СССР когато бяхме настанени в хотел и в стаите имаше телевизор но нямаше антена . Та набързо я скицирахме и така я оставихме за ползване от следващи клиенти . После и тук в България го прилагах тоя номер един два пъти и резултата беше повече от добър.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 20:42 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | ...забивам под наклон две вилици и връзвам краищата на кабела към двете вилици .... |
Ако пък и двете вилици са от различни метали, получаваш като бонус захранване на "антенния усилвател".  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 20:44 Заглавие: |
|
|
С кюфте не става ли? Ако е "татарско"?  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 20:53 Заглавие: |
|
|
Сто процента съм сигурен че не ми вярвате но истината си е истина . С кюфте не съм пробвал защото антената ще бъде изядена преди още да я включа към телевизора.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 20:57 Заглавие: |
|
|
Кой казва, че не верваме - аз на 100% ти вервам майтапя се, не би трябвало да има проблем с едно такова нещо, но кристален образ само при доста силен сигнал. Иначе е лесна за правене и евтина. Ама и картофа трябва да е по- големичък и плосък за да не се въргаля... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 21:09 Заглавие: |
|
|
Утре само да имам 5 минутки свободно време за бързо ще я изкалепсам и фотографирам та да видите че с истината шега не бива .Може и да пробвам препоръката с две различни вилици желязна и алуминиева и тогава би пасвала идеално и за плазмените телевизори .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 21:35 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | Сто процента съм сигурен че не ми вярвате но истината си е истина . ... |
Напротив, верваме ти.
И с шише с коркова тапа, пак става.
П.П. Само дето пропускаш факта, че там от където черпиш опита по онова време всичките 2, 3 програми се излъчваха в метровия диапазон. |
|
|
 |
|