| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 21:45 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Много зависи от типа на говорителя но за да нямаш главоболия слагай долу и тва е |
какво имаш в предвид да нямам главоболия?каде ще прави по голям ефект,от горе или от долу?имам предвит каде ще вади по як бас? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 23:13 Заглавие: |
|
|
Ако говорителя е централно разположен -> в ъглите
Ако говорителя е в единия край -> рефлекторите в другия но никога до говорителя.
Ако отпред нямаш място може отгоре да ги сложиш, а ако е за вкъщи и говорители с твърдо окачване е най-добре отзад
Трябва общо взето да се спазва правилото - разстоянието от задната мембрана до предната да е максимално голямо, като се мери през рефлектора и в зависимост от това разстояние има и формула за пресмятане на резонансната честота в която влиза дъбочината на кутията и обема й, но сам я забравил от бая време а само помня колко литра и с каква форма трябва да е кутията за различните видове басове |
|
|
 |
zarkomortala Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 15:45 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Ако говорителя е централно разположен -> в ъглите
Ако говорителя е в единия край -> рефлекторите в другия но никога до говорителя.
Ако отпред нямаш място може отгоре да ги сложиш, а ако е за вкъщи и говорители с твърдо окачване е най-добре отзад
Трябва общо взето да се спазва правилото - разстоянието от задната мембрана до предната да е максимално голямо, като се мери през рефлектора и в зависимост от това разстояние има и формула за пресмятане на резонансната честота в която влиза дъбочината на кутията и обема й, но сам я забравил от бая време а само помня колко литра и с каква форма трябва да е кутията за различните видове басове |
аз имам една PVC тръба за кенеф(коляно,10cm),тя ще ми свърши ли работа? |
|
|
 |
Psihopata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 18:01 Заглавие: |
|
|
Да би трябвало да ти свърши работа. _________________ You can -- and should -- create Art and Beauty on a computer.
Computers can -- and should -- change your life for the better. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 19:15 Заглавие: |
|
|
Ами само да не мирише.....
 |
|
|
 |
zarkomortala Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 21:31 Заглавие: |
|
|
не мирише има ли значение колко трябва да е дълга тръбата? |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 3:17 Заглавие: |
|
|
| 2/3 от дълбочината на кутията |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 21:53 Заглавие: |
|
|
| ами ако завия още една такава тръба на другата,то ша стане малко крива работа,ама ще вади ли хубав бас или е по хубаво 2-та тръба да я срежа каде почва да завива? |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 23:34 Заглавие: |
|
|
| Ако ще слагаш подвтиа монтирай я отгоре и повита напред и пак гледай разстоянието което ти споменах да е по-голямо и по-добре ако е изнесена отвън не я вкарвай навътре в кутията че ще глъхне |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 20:33 Заглавие: |
|
|
и аз се вълнувам от бас рефлексите но това рефлекса да е 2/3 от дължината на съндъка не е ли някъква измишлъотина иначе бас бокса изкарва някъкви данни ако си въведеш кутията и размерите на рефлекса ама какво е това (резонансна честота предполагам )само господ знае и можеби авторите на бас бокс
за протокола: на сегашнит6е ми колони рефлекса е 10см на 10см тръба не от кенеф и вади малко по високия от най ниския бас от THX -woofer cooker по моя преценка около 28/30 хц направо ми масажира мозъка и тва с вкн 1033 (който има резонанс 40хц) тия рефлекси вършат чудеса  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
|