|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimitrov_ivo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 10, 2009 22:03 Заглавие: TV GRUNDIG M72-100a блокира процесора |
|
|
Здравейте колеги!Това тв. ме мъчи вече 2 дни.Състава му е: Проц.SDA5250 D49, EEPROM 24C02 и 24C08, външна памет М27C4001-10B1, видео TDA 4780, sound проц.MSP 3400C, захранване TDA 4605-3. Проблемът е че, след като включа тв-то от мрежовия ключ ,си е на st-by,следкоето мога само да го включа от ДУ и до там,след това проца вече е блокирал и не приема каквито и да било команди. Докато е в блокирало състояние няма и никакво изображение,OSD също няма. Интересното е че понякога заработва нормално,но това много рядко.Сменил съм за проба цифровия блок, двата EEPROMA, външната памет, видеото TDA 4780 и MSP 3400C.Kварца на SDA5250 и двата кондензатора по 33пф също,но ефект няма до момента.Та молбата ми е ако някой се е сблъсквал с подобен дефект ,или има схема, моля да сподели,че вече и аз блокирах.Благодаря предварително. _________________ нищо не е вечно на този свят |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 10, 2009 22:05 Заглавие: |
|
|
Стендбай секцията на ключа я разкарай да не ти прави тя въртели... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 0:23 Заглавие: |
|
|
На този телевизор няма такава секция,мрежовия ключ е с електромагнит за изключване. _________________ нищо не е вечно на този свят |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 9:08 Заглавие: |
|
|
| Доколкото разбрах до тука само сменяш без нищо да мериш. Документация за шасита CUC1830, CUC1829, CUC1929, CUC1806 има в обменника. Обърни внимание на reset -схемата, какво има по шините когато е блокирал... за проверка на захранващи напрежения сигурно е писано милион пъти..., а се забиваме в най-сложното! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 9:51 Заглавие: TV GRUNDIG M72-100A |
|
|
| При мен има 4-5 такива телевизори със същият проблем и всички за процесори!.Успях да пусна само един с процесор от някакво BEKO,с който работи горе долу добре,само графиката на усилването не е права лента,а лента с квадратчета,с маймунско А.В една кутийка имам 7 процесора за тези модели-всички дефектни.Мисля,че стават и SDA5250-D12.Преди време имаше при Владо по 50лв оригиналната версия-D49. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 10:32 Заглавие: |
|
|
| dimitrov_ivo написа: | | мрежовия ключ е с електромагнит за изключване. |
Това не е гаранция-има такива ключове които пак си имат стендбай-секция и такива,които нямат.Цялата глезотия е че като цъкнеш втори път бутона за гасене от пулта и изщраква мрежовия ключ.Екология баце...
Най-вероятно ще излезе процесор и тия процесори наистина си думкат много,но за целта първо е хубаво да се изчистят всички останали възможности.
Вторичните напрежения как са?Рови около студената част покрай двата оптрона в захранването-оттам също изскачаха подобни проблеми... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 22:01 Заглавие: |
|
|
Здравейте колеги!В последствие се оказа че проблема е в цифровия блок.Когато докосна кварца на SDA9362 мисля че беше,тв-то заработва,управлява се нормално,има звук,индикация,но липсва изображението.След няколко измервания с осцилоскопа установих,че от цифрата не излиза видеото,мисля че на 39,41,43 пин от цифрата трябва да излязат цветоразликовите сигнали.Номера на Ц.Б.е 29304-686.40/3B(02).Състава му е:VPC3211A-PS-G10,CIP3250A-PS-B1, SDA9254, SDA9220-5, SDA9280 ,SDA9362.Ако някой във Варна има такъв блок за продан,моля да пише. Пропуснах да напиша че,Ц.Б.който съм сложил предния път се оказа различен от моя,и ме е подвел. _________________ нищо не е вечно на този свят |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 22:54 Заглавие: |
|
|
Цял "баущейн" трудно ще намериш.Самото SDA9362 дефектира много често по всякакви възможни начини така че можеш да пробваш да прехвърлиш само чипа... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|