| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 20:22 Заглавие: FUNAI MK8-смущения в картината и бяла пелена от дясно |
|
|
Здравейте, смущенията са като рибена кост и от дясно пълзи бяла пелена. След диодите от вторичната страна на захранването имам клатене. Сменях електролитите на 12в, на 27в, на 112в, на напрежението за захранване на видео усилвателите. Също от първечната страна 33мф и дублирах кондензатора на 400в. Сменях оптрона, но ефект няма. На пръв поглед изглежда като проблем във филтрацията, но като е студен 3-4 минути работи нормално и слд това започва. Като увеличавам захранването от тримера пелената си намлява ширината /от 5 на 2 см/. Рядко губи синхронизацията или не работи процесора /губи надписите и не се управлява/, но за момент. Дали пропускам нещо или импулсният траф ще излезе, а той е OOEPSA 007, но нямам такъв за проба  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 21:23 Заглавие: |
|
|
| Втория електролит на +Б сменен ли е? |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 22:13 Заглавие: |
|
|
| Как са 5v филтрирай и тях.Насочи се към МЧУ и тунера и там има електролити. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 8:53 Заглавие: |
|
|
Интересно,според мен ако е електролитен кондезатор би трябвало като е студен да не работи,а не както Вие сте посочили отначало работи а после се разваля. _________________ Димитър |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 9:40 Заглавие: |
|
|
Добре е да се сменят и изправителните диоди в "студената" част на захранването - има вероятност от някой да става така. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 9:56 Заглавие: |
|
|
| Ами човека се съмнява във филтрациите явно така изглежда дефекта иначе 100%съм съгласен с Дима.Аз не вярвам да е импулсен траф.Охлади или нагрей МЧУ и процесора виж има ли ефект.Тази пелена не я виждаме ама може и фазата на редовата да се променя.Тунера? |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 18:57 Заглавие: |
|
|
Филтраж около тунера и МЧУ, ако не дублирай цялото захранване, а после ще му мислим. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 20:48 Заглавие: |
|
|
| На +B съм сменил и двата кондензатора, сменях и диодите от "студената" страна на захранването. И за мене е не типично за кондензатор при факта, че като студен е нормално, но знае ли човек. Утре ще му отделя повече време и ще споделя. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 23:01 Заглавие: |
|
|
| Да споделя относно описаният от мен дефект. Излезе студена спойка, спойка в тунера, благодаря на отзовали те се. |
|
|
 |
|