| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hackercheto Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 0:56 Заглавие: Искам да си направя домашен усилвател. |
|
|
Значи искам да си направя домашен усилвател и искам да знам точно какво ми трябва имам захранване за компютър и кутия от компютър интерсува ме дали ще мога да го захраня със следното захранване: Output:350w +3.3V 28A, +5V 35A, +12V 16A, +5VSB 2A, -5V 0.3A , -12V 0.8A с това нещо каква изходна мощност мога да постигна максимум? Какво крайно стъпало ми препоръчвате и осве крайното стъпало ще ми трябват ли и други работи? Моля погнете ми интересувам се от такива неща но незнам почти нищо за тях, сега сигорно ще си помислите, че ме мързи да прочета нещо повече за тези неща, но не е така четях доста по форуме в последната седмица, но нещо не схващам примерно за тази схема какво друго ми трябва освен посочените компоненти който са исползвани, защото са посочени само "Интегрални схеми", "Транзистор и диоди", "Резистори и кондензатори" и стъпалото което е TDA8560 никъде не видях да е написано за буксичките дето са на снимката нито компчето попаднах и на още една подобна схема, но за нея очевидно ще ми трябва траф или там както се казва клик за нея е обяснено малко по-добре. Моля ви да ми поразясните тези неща нали все пак за това е този форум да си помагаме
П.С. Само да поясня, че знам как се работи с поялника за щастие не съм толкова зле...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 1:08 Заглавие: |
|
|
И как сам прецени, че знаеш как се "работи" с поялника? И мислишли, че това е достатъчно...
Незнам каква е тази мания всички да правят усилватели ...
И кое по-точно не ти е ясно след като всичко е написано. И явно незнаеш закона за Ом за да прецениш дали това захранване ще стане или не. Не си потърсил в интернет за филтрирането на захранването и тн ... Всичко това го има писано и то на много места из форумите.
Но както се е видяло, всички искате на готово да ви се даде ... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 1:31 Заглавие: |
|
|
| mishomvp написа: |
И как сам прецени, че знаеш как се "работи" с поялника? И мислишли, че това е достатъчно...
Незнам каква е тази мания всички да правят усилватели ...
И кое по-точно не ти е ясно след като всичко е написано. И явно незнаеш закона за Ом за да прецениш дали това захранване ще стане или не. Не си потърсил в интернет за филтрирането на захранването и тн ... Всичко това го има писано и то на много места из форумите.
Но както се е видяло, всички искате на готово да ви се даде ... |
Еми незнам как го прецених поне така мисля и не не мисля, че това е достаъчно, а за захранването мисля че за първият усилвател ще стане, но не съм сигорен и за това се консултирам тук във форума, за филтрирането да не съм търсил, но прочетох в един форум, че за домашен усилвател е добре (задължително) да има освен крайно стъпало още предусилвател, комутатор на входове и тонкорекции.
Ааа да забравих да ви попитам колко г/д може да ми излезе един такъв усилвател с сичките ми предусилватели, комутатор на входвете и тонкорекции като искам сам да се опитам да си го направя... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 1:38 Заглавие: |
|
|
1. Не си прочел правила във форума.
2. Спазвай правописа!!! Първия път не ти направих забележка, но сега не мога да не го кажа.
3. Правил ли си изобщо нещо?
Почети тук и там и чак тогава питай. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 1:56 Заглавие: |
|
|
| mishomvp написа: | 1. Не си прочел правила във форума.
2. Спазвай правописа!!! Първия път не ти направих забележка, но сега не мога да не го кажа.
3. Правил ли си изобщо нещо?
Почети тук и там и чак тогава питай. |
1.Правилата съм ги прочел и не ми е ясно кое не съм спазил от тях?
2.За правописа знам не съм много добре с него.
3.Не съм правил за това не ми е ясно и искам да се опитам да направя нещо за товя моля за помощ тук.
Както казах от 1 седмица чета за тези усилватели, но не ги разбирам дори и сега чета... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 2:19 Заглавие: |
|
|
Странно как така си ги прочел...
А това прочете ли го
| Цитат: | | 8. Отговаря се с помоща на бутона (отговор), а не с (цитат). Забранени са едносрични отговори, само с емотикони, цитирането на цял пост и картинки, както и цялостното цитиране на последния пост. Подобни постове - ще бъдат модерирани, а при системно несъобразяване - изтривани. |
И всички правила тук.
Като не си добре с правописа първо научи него и след това почвай с другите неща. |
|
|
 |
sand70 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 2:21 Заглавие: |
|
|
Ами вземи да почети още много.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 3:02 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Ами вземи да почети още много. |
А аз си мислех, че някои може да ми помогне в този форум... (празни надежди) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 3:07 Заглавие: |
|
|
А ние си мислехме, че не те мързи ...
И с какво не сме ти помогнали ... Задал ли си конкретен въпрос ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 3:30 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | А ние си мислехме, че не те мързи ...
И с какво не сме ти помогнали ... Задал ли си конкретен въпрос ? |
Ето сега ще го задам и се надявам някой да ми отговори:
Значи изкам да знам дали от следните компненти може да се сглоби усилвател:
Крайното стъпало: Клик
Тонкоректор 1: Клик
Тонкоректор 2: Клик
следователно ако може да се сглоби кой от двата вида тонкоректори ми препоръчвате и дали ще мога да ги захраня с едно захранване (захранването е посочено в първият ми пост) като на него е вързан и Авто CD/MP3 Player Elite SL-4006MP? И да попитам дали след усилвателя ще ми трябват филтри за пречистване на звукът?
Благодаря предварително за вашите отговори!
P.S. Забравих да ви попитам също така в гр.София къде мога да намеря въпросните компоненти (ако мога да ги нарека така) освен в този магазин от който са линковете? А за захранването мисля, че някъде четох, че посочената на него мощност е общо за всички изходи, а не за всеки по отделно, но не съм сигурен и затова питам и за него.
Последната промяна е направена от hackercheto на Съб Ное 14, 2009 3:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|