Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

схема за удължаване на импулс към инжектор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
penio
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 14, 2009 10:04    Заглавие: схема за удължаване на импулс към инжектор Отговорете с цитат

Трябва ми схема, с която мога да удължа импулса на бензиновите инжектори. Нямам си никаква идея как се прави такова нещо, с електрониката съм малко скаран - мога само да запоявам Smile
Идеята е следната - да прихвана сигнала от ЕКУ към бензиновия инжектор, да го препредам към инжектора и като свърши сигнала, да го продължа още извесно време. Намаляване на времето няма да ми е нужно, което според мен упростява нещата. А колко време да се продължи сигнала трбява да е регулируемо от вън - например някакво референтно-напрежение или съпротивление, но това на по-късен етап, най-добре да може да се управлява от някой МК /ардуино/.
Същото прави и газовия инжекцион, но не ми се прецаква цял за да пробвам да го направя.
Трябва ми, понеже съм се захванал да монтирам компресор на автомобила ми и без малко повече гориво няма да работи.
Може и да се пробвам да интерсепна и модифицирам сигнала от някой датчик и така да накарам ЕКУ да пуска повечко бензинец, това също е вариянт. Питам тука, понеже в авто-тунинг форумите отговорите са стандартни и свързани с много пари ....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Съб Ное 14, 2009 12:39    Заглавие: Отговорете с цитат

може да го накараш да пуска повече бензин ако му преправиш сигнала от ламбда сондата , така че да го лъжеш че сместа му е бедна. Ама това не е решение при слагане на компресор, има още няколко неща които трябва да се следят и оптимизират, затова може би са ти препоръчвали да ползвваш друг компютър примерно megasquirt което като цена мисля е около 300-400лв според модификацията.
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Ное 14, 2009 17:21    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм за megasquirt другите решения няма да работят коректно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 14, 2009 17:34    Заглавие: Отговорете с цитат

най лесно е като промениш картата на впръскване,хем ще е по точно при различните обороти и натоварване хем ще ти работи адекватно и ламбда контрола.Мап сензора също трябва да го смениш.За каква кола става въпрос?Пиши ще ти помогна.Електрониката също трябва да е надеждна ,ако се повреди при високи обороти край с мотора.За мегаскуирта при 6000 и нагоре обороти почва да прекъсва.Аз работя в хеед91 и сме патили
Върнете се в началото
AZ:)
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Ное 14, 2009 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

ivanovbg написа:
За мегаскуирта при 6000 и нагоре обороти почва да прекъсва.Аз работя в хеед91 и сме патили

Тука малко не съм съгласен, има достатъчно много коли които се управялват от Мега и се въртят на по 9-10к оборота.Поне с това мегата няма проблем.
Иначе и аз съм на това мнение че ако не стендалоун ЕКУ то поне премап на сегашното ще трябва.
Има вариант и с smt6 или пиджи бек...по-добре заложи на нещо готово!
Ако ще надуваш мотора електрониката е много важна, части от секундата с бедна смес или неправилен аванс и адиус буталца(и не само)
Върнете се в началото
penio
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 15, 2009 19:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно, няма да стане направи си сам. Мегата може ли да управлява само инжекторите?
ПС: Ако няма как да стане това което съм питал, тогава няма какво да занимавам форума тунинг въпроси.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Ное 15, 2009 23:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще ти трябва и нова аванс карта, с турбото се изменят коренно параметрите на мотора!
Върнете се в началото
AZ:)
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Ное 16, 2009 0:29    Заглавие: Отговорете с цитат

penio написа:
Явно, няма да стане направи си сам...

Мегата може да управлява както само впръскването така и само запалването.Но то ако ще слагаш мега по-добре да управлява и двете.Няма смисъл само от едното...
Върнете се в началото
traqn_savov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 16, 2009 9:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще ти трябва ново ремапване на почти всички карти.. Confused
Само с едно съпротивление няма стане тази работа...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети