Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Новина за реформи
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 18, 2009 0:36    Заглавие: Отговорете с цитат

След съкрушителното размазване на сервизния бранш,следват нови покъртителни сцени.Хер Флик вече оглавява освен финансовото и здравното министерство,така и министерство на образованието.Да му е честито!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Ное 18, 2009 16:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък правя аналогия с моята работа . Very Happy Не може един заклет пушач който дава повече от 100лв на месец за цигари да ми се пазари на гишето за 5лв и да казва повече от 20лв не давам за ремонт . Значи да си прави кефа може да дава над сто лв а да заплати реално нашия труд не иска.
Същото е и с медицината . Псуваме лекарите ,викаме по тях но като видим усука пак опираме до тях . Я вижте колко мутри дето не знаят и да се подпишат какво богатство натрупаха а един честен лекар дето се грижи за здравето ти едвам да свързва двата края.
Тъй че аз заставам зад премиера . Дават се пари за какво ли не но за здравна осигоровка всеки се цънцари . Вече друг е въпроса как се изразходват тия пари .
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 18, 2009 17:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък не искам да плащам за некачествена услуга,както и парите ми да облагодетелстват хора,които не работят добре.Всяка дейност трябва да се извършва професионално,а парите си идват сами.Не желая некадърници да забогатяват за моя сметка.Искам да ги диференциират.Да се отделят кадърните от некадърните и едните да получават повече от другите.
Хората може да си купуват скъпи коли,но те си дават парите за качествен продукт.Дават си ги доброволно.Не им ги взимат насила за зле свършена работа,нали така?Пък за какво си ги дават,си е тяхна работа.Не на премиера.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 18, 2009 18:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравната осигуровка е задължителен елемент и трябва да се плаща. Доброволното заплащане на ръка на лекаря е доброволен акт и всеки преценява иска ли да го направи или ще проигнорира тази порочна практика.

Между другото, искам да ме вземат за идеолог в кабинета на половин щат. Wink

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=7839&Itemid=9

Четем втория абзац. Учудващо, аз преди няколко месеца мислех съвсем еднакво с Г-н финансовия министър и споделях позитивната теза в необятното интернет пространство. Голяма офанзива беше, голямо чудо. Всякакви частично успели и съвсем току да успеят фирми и фирмички делегираха явна подкрепа на идеята Б.Б. Един пък да се беше склатил, че държава се управлява като къща. С финансов, трудов и т.н. ресурс. Същите тези фирми в разумен обем осъзнаваха, че такъв ресурс липсва (сичко е на ДПС ... га-до-ве!) и взеха да се припознават в строителите на новия капитализъм на България, а после и на ЕС. Появиха се сдружения от желаещи да се задигнат в бизнеса, нервни сбирки в ресторанти на доверени ятаци, където всеки сам си плащаше бирата (ебати позора!), стръвни погледи и ред други такива. Лошо нема. Отидоха, гласуваха, победиха. Чак Б.Б. беше леко шашардисан, ама като се не знаеше знаеше ли се и вкара цялата "дълга резервна скамейка" в боя, стават гафове. След еуфорията се зададоха въпроси в стил "Като те имам в кревата, какво да те правя?". За властта в центъра и по места става въпрос. Някои се осъзнаха и станаха пасивни активисти, но бяха малко. Други се сдружиха, влетяха с пари ... и им обещаха да им осигурят честни правила на играта. Започнаха се акции за разпределяне на наш'те от чуждите. Наш'те се познаваха, че след проверките и изготвените наказателни постановления, чинно си платиха. Чуждите обжалват в съда и ще обжалват до края на мандата или предсрочни избори. Както дойде. Наш'те влетяха с още кинти. Пак лошо нема. За "идеята" човек си плаща или "мерак с пари се гаси". Както искате, така го разбирайте. В тази офанзива, някои от наш'те пак се пасивираха и минаха на другата страна на барикадата. Демек от "много сме, силни сме", май сме само "силни". Това, докато ни дойде следващият "шаш". Цецо каза, че така създавал лоялна конкуренция. Демек, регулаторен орган в конкурентната борба. Малко имаше издънка в плана и някои от фирмите на ония, душманите, взеха та се пререгистрираха в Кипър, други прецениха, че една зима на свинско и винско след 8 години трудов подем си е ОК и приходите от мита, акцизи, ДДС, осигуровки и данъци пак на същата кота. Опасност никаква, нали има криза. Всеки къта кинтите, че са крайно количество, Европа си иска нейните, демек трябва да намалим сухото в обръщение ... и покупките спряха. Т.е., ако работим ще удължим агонията, ако седим мирни, нещата ще се самоурегулират. И станаха изключително изрядни "отпочиващи" фирми. В тази суматоха, понеже в Центъра само мъже и искаха да отгонят чуждите, взеха, че си им платиха всички задължения по държавни поръчки. Тъпо до небесата, но това е лесният начин да шкартираш някой. Дал съм си ти всичко, сега се махай! Предстои да си вземат данъци и т.н. върху тези пари, но април е далече. До тогава много вода ще изтече. И тук идва вече часът на истината. Наш'те ще могат да печелят всякакви поръчки, да си ги финансират сами, да си платят всичко върху финансирането (щото и варианта, дай си ми поне за осигуровки и данъци ще утрае няколко месеца) и да си имат тяхна мини държава. Поне Малката Пица да го беше измислил сам, а той го взаимства от кредитния бум в строителството. И нещата някак си така обстоят... На печелившите честито! Само да не тръгнат да бягат от "идеята", че ще им се разсърдят...

-----
Препечатването е позволено без позоваване на автора. Засвойвайте на воля. Ако издържи 24 часа в нета, ще съм благодарен на модераторския екип. Така или иначе и в сервизния бранш има много фирми които са асоциирани. Нека поне са и запознати.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 18, 2009 18:14    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
.... Вече друг е въпроса как се изразходват тия пари .
Там е въпроса я!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети