Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблеми след фабрични настройки на Schneider TV17

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pipo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 18, 2009 21:03    Заглавие: Проблеми след фабрични настройки на Schneider TV17 Отговорете с цитат

Здравейте,
В къщи имам телевизор Tevion 2822-S, който е със шаси Schneider TV17. Преди време се допитах до Вас, за проблема му със D/K звука, извиках техник вкъщи и той ми сложи препоръчаната приставка от Вас. Още от както съм го купил не успях да включа PIP функцията му. За source на PIP беше избран тунера, но никакъв сигнал не показваше. Така вчера реших да се саморазправям с телевизора и си вкарах автогол. Влезнах в сервизното меню за да му задам фабрични настройки. И тук започват проблемите ми. При първоначалното включване след зануляването, сервизното меню се отвори отново за да задам модел на кинескопа. Зададох модела, запаметих и затворих сервизното меню. Тръгнах да настройвам език на менюто за управление и запаметяване на канали. Първото нещо което веднага видях като резултат е липсващият звук. Все едно платката вътре не работи или е няма. След което установих че и бутоните на предният панел са деактивирани, което ме озадачи. Положителното е че PIP работи, но това не ме грее без звук и без управление от телевизора. Ще се надявам на Вашата безценна помощ.
Поздрави.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 18, 2009 21:09    Заглавие: Re: Проблеми след фабрични настройки на Schneider TV17 Отговорете с цитат

pipo написа:
реших да се саморазправям с телевизора

Ами нормално е след "опит за саморазправа" да се стигне до тук.
Стига си го ръчкал ами викай пак техника...

Тука има всичко за TV17 което ти е нужно-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=54728&topicshow=TV%20Schneider,Tevion,Dual-справочни%20данни
Ръчкай още,смело пробвай всички варианти,та тамън после като дойде майстора да има пълните основания да те обръсне едно хубаво по оная тарифа по 3,14...

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pipo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 18, 2009 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за милите думи. Знам че не е редно да изменям професията си и сам да се ровя в сервизно меню, което е моя грешка. Говорил съм със техника, който преди това ми слагаше платката, отговори ми че може да дойде отново да погледне и да е смени ако се налага, но проблема с бутоните си остава, нямал нужната апаратура за решаването му. Така че ако има възможност за оправянето му без препрограмиране на чиповете, ще съм благодарен да ми споделиш.
В противен случай може ли да ми препоръчате техник/сервиз в района на Дианабад/Студентски град.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 18, 2009 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледай тая тема-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=28387&topicshow=За%20клиентите,%20които%20търсят%20сервиз.
Впредвид спецификата на проблема е много вероятно така както е възникнал-така и да се отстрани-сиреч с посещение на място.А като гледам има (все още) такива колеги...Думите няма как да не са "мили" при положение че си (т)ръгнал да ровиш там където не ти е работата и след още малко ровене следващия пост вероятно щеше да ти е че е загубил и програмите и лови само две на края на обхвата...
А PIPa щом заводски не е бил включен не мислиш ли че производителя е имал нещо впредвид?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pipo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 18, 2009 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за контактите. Почти няма нещо в района, но ще разпитам наоколо, да видя има ли на близко сервиз.
Иначе относно PIP той не е фабрично забранен. Като ги купувах взех 2 еднакви телевизора, единия за майка ми, другия за мен. Този при нея нямаше проблеми с PIP. Моя не показваше картина, когато PIP е настроен също да търси сигнал на тунер. При настройка да търси сигнал от RCA или SCART изкарваше картина.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 18, 2009 23:19    Заглавие: Отговорете с цитат

pipo написа:
Иначе относно PIP той не е фабрично забранен.

Но не е бил и "разрешен" щом се е налагало да го пускаш,което и е довело до цялата галимация.
Това не е компютър,не е BIOS да клокваме и да забраняваме и да разрешаваме дадени "екстри".Той което е преценил за правилно завода си го е разрешил фабрично...
А "двата са еднакви" е много относително понятие.Те като кутии на изглед отвън може и да са еднакви,но това не значи че вътре са едно към едно,че са една и съща софтуерна версия и т.н.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети