| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 13:31 Заглавие: |
|
|
| Би могло да се използва датчик на Хол или оптрон с въздушна междина, през която минава пластинка закрепена за оста. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 14:23 Заглавие: |
|
|
| Виж в атача |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 1:37 Заглавие: |
|
|
При това което имаш под ръка ти трябва не толкова формировател на правоъгълни импулси колкото чакащ мултивибратор.Разгледай и прочети за 74121- в нея има и тригер на шмид и е чакащ мултивибратор. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
|
|
 |
YURI Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 9:37 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за идеите , ще пробвам с тези на lenko71 , ако не се получи ще пробвам и с 74121.
Лек ден на всички !!! |
|
|
 |
кязъм Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 18, 2009 11:00 Заглавие: |
|
|
Аз бих послушал Ststefanov.Идеята му е хитра и практична.А ще можеш и да си правиш изчисленията на калкулатора  |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Сря Ное 18, 2009 17:48 Заглавие: |
|
|
Аз лятото си играх с подобно нещо. Почти съм изработил устройство което да брои и да има някой екстри. Изработено е с една ATmega в случая 32, но става и с 16-ка. Имам написан сорс за динамична индикация,броене на импулси по фронт. Остава няколко важни момента. Единия като отпадне захранването да запише натрупаната стойност в EEPROMA. И втората екстра е да направя управление, което да чете от 16-символна клавиатура с която да чета и въвеждам параметри, след което мога да сложа алгоритми за изчисление на разход на проводник и ред други неща.Сигнал вземам от 2 рит-ампули като отчитам и посока на въртене. Проекта съм го занемарил малко сега, но след нова година ще го почвам пак сигурно.Имам изработено устройство което само брои за момента мога да драсна схема и да дам .hex като стане готово. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Чет Ное 19, 2009 5:03 Заглавие: |
|
|
| the_bull написа: | | .....Изработено е с една ATmega в случая 32, но става и с 16-ка. ..... брои за момента мога да драсна схема и да дам .hex като стане готово. |
моите уважения, но да слагаш на бобинарка брояч с микроконтролер е равносилна да сложиш и микропроцесор на предпазителя на захранването...  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 19, 2009 18:51 Заглавие: |
|
|
| pilgrim написа: | моите уважения, но да слагаш на бобинарка брояч с микроконтролер е равносилна да сложиш и микропроцесор на предпазителя на захранването...  |
Според мен, пък е много подходящо, може да запаметява докъдето е стигнал да навива, да се вмъкне някакво зададено число, от там нататък да брои, да изважда. Има много предимства в изработената по този начин бобинарка. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 19, 2009 18:57 Заглавие: |
|
|
| Всичко това го прави и калкулатора за 2 лева! |
|