| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 17:39 Заглавие: Избор на захранване с едно и също изходно напрежение |
|
|
Едно малко въпросче за малко коментарче.
Трябва ми захранващо напрежение +-40V прав ток биполярно.
Видях два начина по които може да стане това.
1-вия е като два кондензатора се свържат успоредно на напрежението 30V идващо от греца и между тях двата се свърже масата.
Проблемат е там обаче когато направя това имам изходно напрежение 48V.Забелязах че това става когато добавя втория кондензатор.
Когато го махна точно 39V.Тоест първия го повишава с 1,3V и втория с 0,3V.Тва може да се избегне когато се пусне захранващо напрежение 25V променлив ток.
2-рия е когато кондензаторите са свързани последователно и към минуса на единия се свърже масата.Това видях на усилвателя на брачет ми.Изходното напрежение ще е 40V при захранващо 30V.
Та въпроса ми е кое от двете да избера
Предварително благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 20:02 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | 1-вия е като два кондензатора се свържат успоредно на напрежението 30V идващо от греца и между тях двата се свърже масата. |
Когато 2 кондензатора са свързани успоредно -те са накъсо + със+ и - със - къде е това между тях? Намотката ти има ли средна точка или няма? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 20:10 Заглавие: |
|
|
ELP, | Цитат: | | два кондензатора се свържат успоредно на напрежението |
Вероятно се има впредвид - кондензаторите последователно и + на единия на + на греца, а минуса на другия на -, а в средната им точка да е масата.
Предположение. |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 21:08 Заглавие: |
|
|
| Абе точно както каза RC +със- на двата кондензатора и 1-ия край на кондензатора - към греца на - а другия кондензатор + към + на греца.Трансформатора има средна точка и съм я свързана между двата кондензатора +- а не тези два извода които идват от греца. |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 21:11 Заглавие: |
|
|
| Абе някой неможе ли да микаже как да качвам файлове на форума че полесно ще се разбираме като слагам схемите. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 21:30 Заглавие: |
|
|
Kakvo 6te re4e tova sredna to4ka kak moga da poznaq na moq traf dali ima takava to4ka? i na men mi trqbva za zahranvane na usilvatel
Познаваш ли братята Кирил и Методий ? |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 21:44 Заглавие: |
|
|
Средна точка това е половината на общото напрежение на двата изхода на захранването.Примерно ти имаш 20V променлив ток на два изхода и още един изход който е на половината на вторичната намотка т.е. 10V.
От който и изход да го измериш трябва да ти показва стойност 10V |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 21:52 Заглавие: |
|
|
| milev написа: | | Абе някой неможе ли да микаже как да качвам файлове на форума че полесно ще се разбираме като слагам схемите. |
Под формата за попълване на поста има опции има една "Attach (max size 50 kB)" друг вариант е да качиш снимката в hit.bg, data.bg например и да дадеш линк към нея |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 22:00 Заглавие: |
|
|
| Мерси slav4o.com |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2005 4:07 Заглавие: |
|
|
Я си прати схемите наистина ,защото ако първия начин е както RC го е разбрал тогава не ми е ясен втория! | Цитат: | | 2-рия е когато кондензаторите са свързани последователно и към минуса на единия се свърже масата. |
Да не говорим за някаква разлика от 8 волта ,която се получавала от единия кондензатор 0.3 а от другия 1.3 волта??? |
|
|
 |
|