| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 22, 2009 14:58 Заглавие: Решен: Проблем с монитор AOC LM728 |
|
|
При включване на захранването и/или интерфейсния кабел изображението се появява за 3-4 секунди след което изчезва. Също изображението се появява за 3-4 секунди при превключване от графична на текстова конзола от операционната система. След това екрана е тъмен диода индикира че има сигнал от компютъра.
Дефектирал ШИМ FP5451 http://www.micro-bridge.com/data/Feeling-tech/FP5451.pdf от състава на инвертора. С дефектиралата ИС също "работи" при свързване на извод 15 /Short Circuit Protection Input/ през резистор 1,2К към маса.
Моля, приемете извиненията ми за зле създадената тема, при създаване на следващи ще спазвам правилата http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=40110 !
Последната промяна е направена от Techmaniac на Чет Ное 26, 2009 8:12; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 22, 2009 20:24 Заглавие: |
|
|
| ..и очаквам помощ ,съвет къде да търся проблема. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 1:30 Заглавие: |
|
|
В монитора
Ако до сега не си отворил поне капака, тичай в сервиз! не е за теб тази работа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 9:09 Заглавие: |
|
|
Разбира се че ще направя необходимите наблюдения с осцилоскоп и ще реша проблема ,което ще ми вземе време.То вероятно би било по малко ако някой сподели опит или съвет по съществото на проблема,както споделям мой,така се намалява ентропията .Съвети за тичане до сервиз са нелепи за такъв форум,Петров,ако разбира се познанията не Ви стигат дотам  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 10:58 Заглавие: |
|
|
Така,така.Ама външно,през кутията,ще ти трябва по-скоро спектрален анализатор.Ако измериш,че работят коректно инвертори,направо външно подменяй лампи.Без да разглабяш. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 11:15 Заглавие: re: |
|
|
То имаше и виц за програмистите ......
Съвет: Отвори го.Направи измервания по дефекта. Кажи какво си измерил и в какво се съмняваш. Поискай съвет- ще го получиш.
То не всичко е софтуерно! Има и хардуер.
Как е под DOS ? Това са минималните изисквания за работа все пак. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 11:19 Заглавие: |
|
|
| Мармот,как разбрахте че не съм свалил капака на монитора!?Изкам съвет ,получавам безмислени отговори в леко подигравателен тон,с какво го заслужих!? Интересувам ако някой е имал подобен проблем да ми даде насока /по описаните симптоми/,къде да търся проблем ,в инвертори,TFT матрица,интерфейс,захранване ,cpu...? |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 11:28 Заглавие: |
|
|
| Ако беше попрочел малко подобни теми из форума и нямаше да има нужда и да питаш даже! Ама нашето време не е ценно....Иначе то е ясно, инвертор или лампи. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 12:46 Заглавие: |
|
|
Извинявайте за тона,но такива теми ме забавляват.Не знам,дали сте го разглобили и какво сте измерили,защото нищо не сте написали.Ако искате конкретни отговори,задайте конкректни въпроси.В противен случай става ремонт с карти Таро и шарен боб. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
|