| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 11:56 Заглавие: Схема на В.Търново ТЦ5101 |
|
|
| Здравейте,досега рових из нета ама не намерих схемата на това тв.Не се включва и по платката на захранването има овъглени резистори на който не знам стойността.Ако някой разполага със схема на тази антика моля да я прати |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 12:03 Заглавие: |
|
|
И ако беше написал това Търново с коя платка е вътре-захранване ,процесор,хрома можеше да ти се помогне..... _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 12:06 Заглавие: |
|
|
| Уффф що ми се струва че това отговаря на (B.Tърново 85) . |
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 12:18 Заглавие: |
|
|
| Наистина е търново 85 и захранването е с TDA1060a,видеото е MDA3505 това стига ли като инфо? |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 12:19 Заглавие: |
|
|
| Виж това в атача . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 12:20 Заглавие: |
|
|
| vt85 |
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 12:51 Заглавие: |
|
|
Ей че сте бързи ама Точно това е схемата ,ей сега го мятам .Благодаря на отзовалите се за бързата помощ Ако се закучи нещо пак ще пиша За да не пиша нов отговор ще допълня този ,телевизорчето тръгна след смяната на резисторите и транзистора в захранването обаче почти всички спойки на изводите които контактуват модулите с основната платка са напукани и като мръднеш леко шасито и стават кви ли не ефекти.Пробвах с каквото имам да ги запоя като хората ама не хваща калая въобще даже ставо по -зле-та въпроса ми е има ли нещо специално като флюс някакъв или друго с което да станат хубави спойките |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 14:07 Заглавие: |
|
|
2 ръце,що-годе свестни поялник и тинол и малко повече зачистване и си се запояват прекрасно.Като въобще не е задължително проблема да е в спойката.Може да е спукана пистата точно там където започва контактната площадка на спойката,може и "женската" част на самия модул да се е разлакала... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 15:46 Заглавие: |
|
|
| Това е масов дефект при българските телевизори. Скъсват се самите спойки на куплунзите. Най-вече на тези, чрез които се свързват платките на отделните модули към шасито, понеже поемат цялата тежест на платката. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 15:51 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | ............................................... |
Студени спойки ...да но скъсани писти на В.Търново съм виждал само когато се запоявани неграмотно ! |
|
|
 |
|