| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 17:07 Заглавие: Антена за 2.4 GHz с диаграма "бъбрек". |
|
|
Търси се нещо готово и изпитано в практиката. Трябва да се покрие полукръг с радиус до 1 километър в който ще работят основно преносими и мобилни устройства на открито. Дайте предложение за покупка (правенето ще е краен вариант) на подходяща антена която да покрие тази площ, както и крайно устройство, подходящо за същите цели. 10 мегабита е достатъчно за начало. После ще се сложи второ на 10 и т.н. Оптимумът за устройството е да е с възможно за два WiFi, като едната страна да е AP, а другата да е линк към някъде си. Рипитрите са бавни, а е добре устройството самостоятелно да раздава адреси и т.н. Демек рутър.
Има някакъв бюджет, но предпочитам да видя работеща конфигурация преди да харча парите. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 17:29 Заглавие: |
|
|
Ами някои routerboard с хубава антена. Някоя 120 градусова антена.
Може да разгледаш този сайт.
Може и някои Ubiquiti Дай повече подробности. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 19:31 Заглавие: |
|
|
Със 120градусовия сектор който колегата каза имам на 100 тина места на някой от тях лаптоп се закача на 6КМ! . Има значение и устройството т.е. АП то  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 21:54 Заглавие: |
|
|
Подробностите:
1 Възможен монтаж на антената на покрива на 10 етажна сграда.
2. Отстояние до най-близките "консуматори" 500+ метра.
3. До най-отдалчените ... около 1.5 km.
4. Потребителите са с телефони (на улицата) или с антени с минимално усливане по прозорците.
5. Възможна "полупряка" видимост без да си искат гаранции. Ако стане...
6. Който иска да се закачва на AP'то. Демек фри. Там, между тях си да си говорят както намерят за добре. Последна моя грижа.
7. Другата страна на кутията трябва да се свърже с доставчик на услуга "интернет" пак по радио. Там си има насочени антени и процедурата е ясна.
8. Който си плати за интернет на доставчика си го ползва.
9. Как ще си филтрира доставчика кой телефон му е платил и кой предстои си е проблем на доставчика. За съжаление, повечето крайни устройства май им предстои да чуят за PPPoE, ама това или ще е проблем на доставчика или на клиентите или ... абе със сигурност е чужд проблем.
Заданието свършва тук за мен ... За останалото ще си се грижат финансово заинтересованите продавачи на услуга. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 22:16 Заглавие: |
|
|
С една точка само няма да минеш ми се струва!АП то ще е добре да е микротик базирано както и преди него или на същия хост където е ап то може да се вдигне и PPPoE или HotSpot. Но се взема под внимание, че телефоните ще имат проблем с PPPoE то както аз сега си блъскам главата с Nokia E51! Освен това ми се струва, че ще трябва още поне една точка от другата страна която може да стане с пренос на 5GHz и после пак на 2,4. Просто с 1 сектор да покриеш толкова разстояние и то най-вече при такива клиентски у-ва ще има неприятности. P2MP решенията са малко капризни... заради слаб сигнал на 1 клиент може да прецака сигнала на други 10! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 24, 2009 9:17 Заглавие: |
|
|
Нека да стартираме с един брой. Доставчикът на интернет да набере пробни клиенти. Да се окаже, че имат проблеми и въз основа на тях да се търсят решения. Днес ще му дам интифа къде да харчи парите. Аз съм само "заинтересована страна" в осигуряване на "техническа възможност".
За момента единствено като нещо специфично трябва да се разглежда липсата на PPPoE в практически всички устройства от този клас, но пък достъпът ще е именно от такива устройства. Значи, сепарацията ще трябва да се реши по някакъв друг начин. Предложил съм му WEB базиран портал с вход в акаунта (защото трябва и сайтовете да се форматират като за телефон, но пък операта го прави сама, та може и метър да мине) и редиректване на мейл през POP3 и осигуряване на собствено SMTP след регистрация във WEB акаунта.
Идеята на тези устройства е била да се ползва безплатен достъп, но пък и на доставчика му се иска да взима няколко лева (до 5) на месец, защото реално прави разходи минимум за техниката. Ако го докара до качество и FRING'а да бачка, 5 лева ще си е повече от разумна цена за месец. При това се говори за 5 лева акаунт, а си го ползвай с което искаш крайно устройство.
Някъде ако някой е направил нещо подобно готово, с кеф бихме се вдигнали да го разгледаме като функционалност и политика на предоставяне на услугата.
Опа. Забравих. Някой борил ли се е и има ли успех с роуминга между апетата? _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 25, 2009 0:33 Заглавие: |
|
|
Рооминга мислех, че е голям проблем но всъщност не е... Трябва абсолютно еднакви SSID та. Да са на максимално различни канали да не си пречат и да се препокриват много добре. А той fringa не е толкова капризен аз само него ползвам( не че имам избор ). _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 25, 2009 1:09 Заглавие: |
|
|
Мда така си е ама те каналите, които не се препокриват са само трички Въпроса е там където ще се помещават да не е много 'шумно'  |
|
|
 |
|