|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 21, 2009 2:16 Заглавие: Решена: Lenovo 3000 N200 0679 умрял. |
|
|
Здравейте,
Лаптопа изобщо не иска да включи, че даже и не зарежда. Нито един светодиодите не светва. При включване на зярядното не светва светодиода, които показва заряд на батерията.
След като го разглобих изчистих обилно 'килимче' от прах на радиаторите. Мисля, че всичко е причинено от прегряване.
Свалих всичко и го пуснах на системи, но отново никаква реакция.
Започнах да меря по захранването, стигнах до 2 P-канални MOSFET транзистора, които са AF4407. (Между другото има доста от тях по цялата платка.)
Прилагам малка част от схемата на свръзване, поне това което видях и измерих.
Не съм търсил още къде отива пътечката от 2-та гейта, че тази многослойна платка ... Ще кача и снимки тези дни за по-прегледно.
Никъде няма видими следи от нагар или видим дефект на някои компонент.
Платката цялата е измита обилно с спрей за почистване на изопропилова основа.
А забравих да напиша, че започнах да разпоявам едно по едно smd дроселчетата, поне там където се виждаше, че служи за захранване от това място. Но разспоих няколко, но не изчезна късото, което е между точка 3 на схемата и маса.
До тук бях аз засега..
Чакам предложения.
Благодаря!
Последната промяна е направена от mishomvp на Сря Ное 25, 2009 1:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 21, 2009 12:24 Заглавие: |
|
|
На първо време дръпни MAX-а и мери на сухо,без да включваш.Ако се махне късото,преди да смениш шимката,премери съпротивлението по веригите за захранване на мостовете.Ако късото на входа остане,продължаваш с кондензатори. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 25, 2009 1:44 Заглавие: |
|
|
Проблема е открих и решен Беше едно smd кондензаторче от 100nF, което беше пробило Намира се в частта около зареждането на батерията. На платката е означено като PC233 и е в близост до PL17(дросел преди него). Действах на метода на изключването.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|