| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 13:41 Заглавие: |
|
|
| Що не го пробваш първо как върти на 12 волта ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 18:53 Заглавие: |
|
|
Днес гледах батериите,за които става въпрос.6V-ите са наполовина дебели спрямо 12V-ите.Взех размери и утре щше преценя дали ще стане номерът.Иначе-проби на 12V и дано резултатите да са задоволителни! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 0:07 Заглавие: |
|
|
Един въпрос : как е правилно акомулатори или акумулатори  _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 0:34 Заглавие: |
|
|
АКУМУЛАТОРИ ,думата е с френски корен, доколкото помня  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 0:39 Заглавие: |
|
|
Има едни пичове, дето пишат "акОмулатор" или "акОмОлатор", или "акумОлатор", но правилно е единствено Акумулатор _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 23:32 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | Има едни пичове, дето пишат "акОмулатор" или "акОмОлатор", или "акумОлатор" |
Всички варианти съм ги виждал по етикетите в Техномаркет. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 0:05 Заглавие: |
|
|
А бе в Девня имаше един инженер,пишеше го ОКУМОЛАТОР човека И тъй ,и тъй оспамихме темата,да сте чували за ТЕРМУССЪПРОТИВЛЕНИЕ?А за МАЙНОМЕТЪР? Термините бяха документирани,съжалявам,дето затрих исканията,с които тези неща трябваше да се изписват от склада Склададжийката си правеше колекция и понеже бяхме далечна рода,беше ми подарила няколко "бисерчета" Направо си бяха за музея на техниката! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 25, 2009 15:35 Заглавие: |
|
|
Така реших проблема единственият недостатък е, че неможе да се слага батерията в куфарчето но това не е особен проблем
ето снимки на решението
Изрязах една лентичка от ламарина и я сложих така .
Акумулаторите са 12V i 6V 1.3ah
Сега остава да се позанимаен и с зарядното
Ditronix
"ако става номерът-обади се,че и аз съм заинтересуван!А пък колкото до зарядното-ще го ползваш същото!Само да успееш да ги натикаш в кутията.Аз ще ти кажа как ще стане зареждането Laughing " _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 25, 2009 16:50 Заглавие: |
|
|
Охо,интелигентно и интересно!Значи почвам и аз.Тези батерии имат два варианта за зареждане-циклично с напрежение 21-21,5V или в режим на подзаряд-постоянно включени в зарядно с напрежение20-20,8V.Т.е. вземаш един стабилизатор LM317 и си правиш зарядното с него-добавяш го.Това е.Знам,че сега ще тръгнат дискусиите как аджеба пише в книгите да се зареждат акумулатори,че така няма ограничение на тока,че.....Ами много години вече зареждам по тоя начин такива акумулатори и ако са читави-карат поне по 3-4 години.Аз сега като си рециклирам батериите ще ги зареждам така пък! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 25, 2009 19:01 Заглавие: |
|
|
Благодаря за инфото а при циклично зареждане колко време тябва да седят на зарядното иначе келтките са марка PROJECT
ето такива
не ги знам до колко са хубави но колкото изкарат
Би било предимство ако се направи за да спира зарядното когато са заредени клетките _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
|