Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

IBM T30
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
jjjjjk
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 16, 2009 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Решил съм-Сряда заминава на ремонт.Стискайте палци нещата да минат добре...Да се надявам,че спойката която не е наред не е някоя критична и ще я фикснат бързо.Ако не-Ново дъно+монтаж от мен.
Лаптопа мога да си го разглабям без проблем,щом се налага...
Ако не стане,няма да платя на техника нищо повече от прегледа и си го хващам под ръка към нас.
И все пак техникът в сервиза,който съм си набелязал изглежда солиден.Ще гледам да търся дъно от България,защото нямам нито един регистриран познат в Pay-Pal.
Благодаря за информацията.
Петров,благодаря ти за това,че се опитваш да ми окажеш съдействие,но до Варна нямам път скоро време.
Моля темата да бъде затворена,а ако някой има работещо дъно за IBM T30 и го продава,да ми пише на ЛС,за да се разберем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ilian359
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 16, 2009 19:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо да се затваря темата? Това е форум, не чат. След 10 дни като се появи някой със същия проблем, нова тема ли да пуска?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pocoloco
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Ное 16, 2009 20:10    Заглавие: Отговорете с цитат

И нека техникът в сервиза ти даде някакво разумно обяснение за повредата,а не ''дъното е изгоряло'',понеже на повечето сервизни техници това им е любимият израз.Късмет и пиши какво е станало,за да може да помогнеш на някой друг с подобен проблем!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Ное 16, 2009 23:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Успех Smile
Върнете се в началото
jjjjjk
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 16, 2009 23:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Петров. Ако не стане ще ти пратя дъното,може и да си намериш нещо полезно по него... Laughing
Дано да стане Smile
Айде стига толкова Спам от мене,че някой мод да не ме погне... Laughing
Върнете се в началото
jjjjjk
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 26, 2009 17:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Лаптопа не подлежи на ремонт-Потвърдиха го 2 сервиза.
Видеото е разпоено.единият чип е започнал да се разрушава(или нещо подобно,не ми стана ясно от телефонното обяснение)
Моля нека някой каже че има работещо дъно за IBM T30.Давам около 120лв,и все пак ще се договаря допълнително.
Утре ми казаха да си го взема от магазина на Leader Technologies в Бургас и тогава сме щяли да се разберем допълнително(според обяснението по телефона)Жалко за лаптопчето.
П.П В BIOS има опция за това коя карта да използва при Boot-вградената AGP или PCI такава(за PCMCIA ли става въпрос?) .Това Legacy опция ли е,останала евентуално от някъде,работи ли тя и какво ще рече за лаптопа?Нима може да се сложи и друга видео карта на слот или какво?
PCMCIA видеокарта може ли да замени вградената и колко ще ми струва някоя старичка(колкото да работи лаптопа)може ли да се намери въобще и има ли някой от тук пишещите такава да се уговорим

Последната промяна е направена от jjjjjk на Пет Ное 27, 2009 15:21; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Чет Ное 26, 2009 18:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Малиии Smile

Цитат:
Видеото е разпоено.единият чип е започнал да се разрушава

Ай стига бе ... Снимай да го видим този чип, които е започнал да се разрушава ....
Ми да го запоят, щом се е разпоило ...
Прочети и тук малко.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
jjjjjk
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 26, 2009 18:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е телефонното обяснение,казаха че не само е разпоено,но имало и друг проблем и казаха нещо подобно( бях на шумно място)
Утре ще дам 100% точно инфо.
За Лидер-а там ме упътиха от другият сервиз където го носих.И те твърдяха нещо подобно-дефект на чип,ала бала...
При всеки случай нещата не са леки щом 2 сервиза ми го връщат,а единият дори като им обясних казаха че нищо не могат да направят.
Искат ми и 20лв за "диагностиката"
Ако някой знае сервиз в Бургас,където не са кожодери,нещата няма да се бавят толкова(лаптопа кара 6-тият ден в Лидера) да пише.Макар че,по-добре ще си е май да купя външна видео карта ако е възможно...
Всеки с инфо моля да пише,че вече съм изпаднал в отчаяние...
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Ное 26, 2009 19:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Къф е тоя чип във въпросният IBM,дето е почнал да се разрушава Confused При този модел силно се съмнявам.Ако заработваше само топъл,мога да се съглася.Но доколкото разбрах тук случаят не е такъв.По-скоро е отлепен и/или с окислени контактни площадки.Демек без дърпане на чипа пак не стават работите.Ама чак пък частично разрушен.Мен такива обяснения ме дразнят.Кажи си направо-не разполагам с необходимата апаратура,няма лошо.То почти никой не разполага.Не е срамно.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
jjjjjk
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 26, 2009 19:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Утре ще изискам подробна информация-все пак ще ми вземат 20лв за едно голямо "нищо" поне да ми кажат какво му има на 100%

Exclamation Arrow Коригирал съм ти постовете Exclamation Не се отговаря с този бутон Exclamation
Благодаря!Няма да се повтори Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети