| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 1:24 Заглавие: Схема за управление на консуматори по ел. мрежата |
|
|
Преди много години в едно списание бях мяркал такова решение с транзистори. Образно казано един мултивибратор и детектор с т образни RC филтри. Някой виждал ли е нещо по-модерно  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 9:15 Заглавие: |
|
|
| За управление-не. Но за подслушване-да. Схемата си стои в известния руски сайт по тези теми. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 10:02 Заглавие: |
|
|
ММ не идеята ми е да е кабелно дистанционно но през фазата и нулата на ел.мрежата.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 10:18 Заглавие: |
|
|
Такива неща отдавна има, включително и специализирани схеми за целта.
Но те са приложими до първия трафопост. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 12:19 Заглавие: |
|
|
Бях чел в един форум, че и рутери имало които, работили на този принцип. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 13:36 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | до първия трафопост. |
И до съседен контакт на друга фаза. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 13:51 Заглавие: |
|
|
Да, разбира се.
Този момент го пропуснах. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 16:20 Заглавие: |
|
|
Да за трафопоста и за фазата го знам аз имам 100 тина устройства който пускат нет на тоя принцип но мен ми стига да работи до другата стая  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 20:51 Заглавие: |
|
|
Преди около две години се занимавах с този въпрос - използувах фотоприемник изваден от сателитен приемник.Изхода му модулираше генератор на около 100KHz с NE555 и след това имаше усилвател и съгласуващ трансформатор.Той беше навит на сърцевина от бобина на радиоприемник.В приемната страна имаше съгласуващ трансформатор и тондетектор LM567. Изхода му модулираше генератор на 38KHz и те отиваха на излъчвателния диод.В интерес на истината не можах да го докарам да работи достатъчно стабилно и по някое време го зарязах въпреки че устройството би било полезно.Според мене основното в случая е да се избере подходящата честота на която да не пречат разните устройства включени в мрежата и да се направи подходящото съгласуване - подходящ трансформатор.
Преди около месец два говорих с познат от EON - занимава се с разните технически новости - във Варна имало пуснати експериментално електромери които се отчитат дистанционно по мрежата - пращат данните до трафопоста и от там вървят по радио.Разработката била съвместна българска и на някакъв военен институт - май беше от Кишинев - не съм много сигурен в последното. Аналогичната система на СИМЕНС позволява и обратно действие - ограничаване потреблението по предварителни уговорки - примерно консуматорите от определен кръг се изключват в натоварените часове. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 21:28 Заглавие: |
|
|
С 567 съм си мислил но мисля кодерите и декодерите да са с Pic процесори но там ще имам доста нужда от помощ тъй като не съм писал прогрми никога Иначе проблема е по-скоро в "съгласуването" от линията до Pic a. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|