Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

NEO-1426TX - увеличен размер на изображението - РЕШЕНО

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Strahil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Triavna

МнениеПуснато на: Сря Дек 02, 2009 13:37    Заглавие: NEO-1426TX - увеличен размер на изображението - РЕШЕНО Отговорете с цитат

Неото е с шаси 11АК36/А15, част от състава му са ST92195C381, STV2246, BU808DFI. Телевизора бе с изгорял транзистор на хоризонталната и пробив в ТХО-то. След смяната им, телевизора заработи но с увеличен размер по хоризонтала и вертикала, като размера по хоризонталата не може да се коригира от сервизното. Напрежението е 112в. Не открих същото ТХО като оригиналното, но това което съм взел ме увериха че е пълен аналог на оригиналното. Търся идеи за проблема и схема на това чудо. Поздрави.

Последната промяна е направена от Strahil на Сря Дек 16, 2009 23:24; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 02, 2009 14:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Колко киловолта е високото?
Върнете се в началото
tehnika
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sandanski

МнениеПуснато на: Сря Дек 02, 2009 14:34    Заглавие: Отговорете с цитат

намирисва на менте тхо.колко е отоплението
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 02, 2009 15:20    Заглавие: Re: NEO-1426TX - увеличен размер на изображението Отговорете с цитат

Strahil написа:
След смяната им, телевизора заработи но с увеличен размер по хоризонтала и вертикала, като размера по хоризонталата не може да се коригира от сервизното.

EW има ли тоя телевизор?Ако няма как ще го регулираш този размер?С пръстът ли?
Има там "някакво" ТХО,което било заменено с друго "незнайно какво" на честната дума на магазинера.Е айде помогнете.Ако си нямате друга работа де...
Поне да беше боднал осцилоскопа да кажеш тоя РИОХ аджеба,като амплитуда,като продължителност...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Strahil
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 02, 2009 18:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също съм склонен да мисля че е проблема в ТХО-то, оригиналното е JF0501-19238, a това което съм използвал е 1142.5086, поръчано и доставено от eshop.bg, като от там ме увериха че е пълен аналог на оригинала. Приемам критиката за начина по който съм пуснал темата и се извинявам на модератора.

Последната промяна е направена от Strahil на Сря Дек 02, 2009 19:37; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 02, 2009 18:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Първото ТХО е HR80016.Второто е HR7950.Двете са взаимозаменяеми обаче-
Цитат:
1142.5086

Това какво е-оригинално Eldor с този номер(щото това е елдорски номер) или китаец с такъв етикет?Щото ако е китайско-работата е ясна.
Ако нямаш други проблеми(щото с китайското освен размера и здраво пече транзистора понякога) можеш просто да откоригираш размера с хардуерни средства.Как-като пуснеш търсачката има писано много.
Примерно така-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=38187
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=46684
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=56856
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=31232

Между другото и от двете ТХОта имам на склад 100% читави.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Strahil
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 02, 2009 19:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм знаел за мое съжаление че разполагаш с такова ТХО. Има щампа на отливката на елдор, ама до колко е такова не мога дакажа (а и се съмнявам съдейки по етикета). Мислех да намаля размера по хардуерен път, но наистина доста пече транзистора, за което не се сещам какво да направя, иначе вторичните напрежения изглеждат наред. Благодаряза съдействието.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 02, 2009 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

То зависи колко "пече" и дали ще кара така.Принципно ако остисква транзистора на греенето не е никакъв проблем да кара и така и пак да си го откоригираш размера.
ТХОто въобще му не гледай,какво има щамповано на пластмасата.В бяла картонена кутия със сини надписи ли идва ТХОто-ако не-работата е ясна.
Освен това китаеца е с бял хартиен стикер и едноредов надпис(обикновено).Eldor-a-надписа е на няколко реда,на него на горния ред пише и JF-a,на долния Eldor-ския номер.

Ей в такъв вид изглеждат Eldor-ите и за HR7950 и за HR80016.Всичко останало е минало покрай Eldor.
Strahil
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 02, 2009 20:01    Заглавие: Отговорете с цитат

След сповторна смяна на ТХО-то нещата се нормализираха!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети