| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Strahil Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 13:37 Заглавие: NEO-1426TX - увеличен размер на изображението - РЕШЕНО |
|
|
Неото е с шаси 11АК36/А15, част от състава му са ST92195C381, STV2246, BU808DFI. Телевизора бе с изгорял транзистор на хоризонталната и пробив в ТХО-то. След смяната им, телевизора заработи но с увеличен размер по хоризонтала и вертикала, като размера по хоризонталата не може да се коригира от сервизното. Напрежението е 112в. Не открих същото ТХО като оригиналното, но това което съм взел ме увериха че е пълен аналог на оригиналното. Търся идеи за проблема и схема на това чудо. Поздрави.
Последната промяна е направена от Strahil на Сря Дек 16, 2009 23:24; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 14:16 Заглавие: |
|
|
| Колко киловолта е високото? |
|
|
 |
tehnika Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 14:34 Заглавие: |
|
|
| намирисва на менте тхо.колко е отоплението |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 15:20 Заглавие: Re: NEO-1426TX - увеличен размер на изображението |
|
|
| Strahil написа: | | След смяната им, телевизора заработи но с увеличен размер по хоризонтала и вертикала, като размера по хоризонталата не може да се коригира от сервизното. |
EW има ли тоя телевизор?Ако няма как ще го регулираш този размер?С пръстът ли?
Има там "някакво" ТХО,което било заменено с друго "незнайно какво" на честната дума на магазинера.Е айде помогнете.Ако си нямате друга работа де...
Поне да беше боднал осцилоскопа да кажеш тоя РИОХ аджеба,като амплитуда,като продължителност... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 18:40 Заглавие: |
|
|
Аз също съм склонен да мисля че е проблема в ТХО-то, оригиналното е JF0501-19238, a това което съм използвал е 1142.5086, поръчано и доставено от eshop.bg, като от там ме увериха че е пълен аналог на оригинала. Приемам критиката за начина по който съм пуснал темата и се извинявам на модератора.
Последната промяна е направена от Strahil на Сря Дек 02, 2009 19:37; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 19:36 Заглавие: |
|
|
| Не съм знаел за мое съжаление че разполагаш с такова ТХО. Има щампа на отливката на елдор, ама до колко е такова не мога дакажа (а и се съмнявам съдейки по етикета). Мислех да намаля размера по хардуерен път, но наистина доста пече транзистора, за което не се сещам какво да направя, иначе вторичните напрежения изглеждат наред. Благодаряза съдействието. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 19:42 Заглавие: |
|
|
То зависи колко "пече" и дали ще кара така.Принципно ако остисква транзистора на греенето не е никакъв проблем да кара и така и пак да си го откоригираш размера.
ТХОто въобще му не гледай,какво има щамповано на пластмасата.В бяла картонена кутия със сини надписи ли идва ТХОто-ако не-работата е ясна.
Освен това китаеца е с бял хартиен стикер и едноредов надпис(обикновено).Eldor-a-надписа е на няколко реда,на него на горния ред пише и JF-a,на долния Eldor-ския номер.
Ей в такъв вид изглеждат Eldor-ите и за HR7950 и за HR80016.Всичко останало е минало покрай Eldor. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 02, 2009 20:01 Заглавие: |
|
|
| След сповторна смяна на ТХО-то нещата се нормализираха! |
|